Yardım çeklerini yakınlarına dağıtmış!

Arınç’tan şok suçlamalar…

AKtroller birbirine girdi..

Apple Glass üretimi için hazırlıklar başladı

Intel Core i9-10900K hız aşırtma rekoru kırdı!

iPad Pro 2020 inceleme!

  • Milli Eğitim'in tarikatlarla protokolü, buzdağının görünen kısmı mı? DW HABER 18.12.2023

Türkiye’nin kalbi Yenikapı’daydı: İşte liderlerin mitingdeki mesajları

580691_cover_mainslider_big15 Temmuz darbe girişiminde Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın “Sokaklara çıkın” çağrısı yapmasından bu yana ülke genelinde tutulan demokrasi nöbetlerinin finali niteliğindeki ‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ bugün Yenikapı’da yapıldı.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından bugün İstanbul Yenikapı’da Cumhurbaşkanlığı’nın organizasyonu ile AKP, CHP ve MHP’nin katıldığı‘Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ başladı.

Liderler arasında ilk açıklamayı yapan MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, darbe girişiminin planyıcısı olduğu ileri sürülen Fethullah Gülen hakkında “Alim ve hoca görünümlü bir terörist, sığındığı Pensilvanya’dan getirdiği beddua seanslarıyla, nefret söylemleriyle, öfke nöbetleriyle cinayet örgütüne Türkiye’ye ‘vur’ emri verdi.

İblis’e ruhunu satan bu vaiz, Müslüman görünümlü bu Voyvoda, ihanetle, Türk ve Türkiye düşmanlığıyla doruğa çıktı, fitne ve münafıklıkta rekor kırdı. Haçlı emellerinin taşıyıcılığını yapan FETÖ, Türkiye’nin kalbine nişan aldı” dedi. Bahçeli, HDP hariç Meclis’teki bütün partilerin davet edildiği Yenikapı’daki mitingdeki konuşmasında “Türkiye tek yürek olduğunu göstermiştir. Ayrımız, gayrımız yoktur. Müştereklerimiz, farklılıklarımızdan daha çoktur. Birliğimizi kıskançlıkla kararlılıkla korumalıyız. Kutuplaşma ve cepheleşmeleri bıçak gibi kesmeliyiz” ifadelerini kullandı.111

Devlet Bahçeli’nin ardından sahneye çıkan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Özellikle buradan TBMM’yi 15 Temmuz akşamı sabaha kadar açık tutan ve yöneten TBMM Başkanı’na yürekten teşekkürlerimi sunmak istiyorum” dedi. Kılıçdaroğlu, ” Değerli arkadaşlarım, neden ve niçin bu noktaya geldik? Önce, teşhisi doğru koyacağız ki tedaviyi güzel yapalım. “Bir musibet bin nasihatten evladır” diye bir atasözümüz var. Ben dahil bütün siyasilerin bu musibetten ders çıkarması lazım. Yeni bir olaya zemin hazırlamadan Türkiye’yi çağdaş uygarlığa götürmemiz” diye konuştu. Kılıçdaroğlu, yeni dönem için 12 madde saydı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Yenikapı’da yapılan Demokrasi ve Şehitler Mitingi’nde ilk kez kürsüye çıktı. “Asil milletimizin, yani sizlerin yolu, bahtı açık olsun” diyen Akar, “Türkiye seninle gurur duyuyor” tezahüratları altında konuşmasında darbe girişimden dolayıFethullah Gülen cemaatini suçladı. Ayrıca Akar, miting alanını dolduran yüz binlere seslenirken darbe girişimiyle ilgili olarak, “Sizlerin, yüce milletimizin, asker elbisesi içindeki eli kanlı hainler, caniler ile görevinin başında olan, ülkemizin bekası için aynı zamanda PKK ve sınırlarımızdaki diğer tehditlerle de canla başla mücadele eden TSK’nın kahraman mensuplarını ayırmanız bizlere güç vermiştir” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, “16 Mayıs 1919’da Mustafa Kemal Bandırma Vapuru ile İstanbul’dan ayrılırken ne kadar umutluysa milletimiz bugün o kadar umutludur. 6 Ekim 1923’te geldikleri gibi giden düşmanın arkasından ne kadar coşkuluysa bugün de o kadar coşkuludur” dedi. Binali Yıldırım, “Bu millet 15 Temmuz destanını yazdı. 15 Temmuz ikinci Kurtuluş Savaşı’dır. Bu topraklarda şerefimizle, bağımsızlığımızla, kardeşliğimizle bir olarak yaşıyoruz. Sanki bu milletin iradesini çalacaklardı. Bizi öldürmeyen her darbe bizi daha da güçlendirir. İşte burada olduğu gibi” diye konuştu.

TBMM Başkanı İsmail Kahraman, mitingde yaptığı konuşmasında miting alanını dolduranlara seslenirken “Sizler, beyaz elbisesiyle 1071’de Malazgirt’te 200 bin kişilik Bizans ordusunun karşısına çıkarken ‘Ey askerler, eğer şehit olursam beyaz elbise benim kefenim olur’ diyen Tufan Alparslan’ın torunlarısınız. 10 asır önce Anadolu’ya gelen İslam kıyamete kadar bu topraklarda yaşayacaktır. Sizler, İslam’ı yok etmek için seferlere çıkan Haçlı ordularını yok edenlerin torunlarısınız. İstanbul’u fetheden ve peygamber efendimizin hadisindeki müjdeye nail olan ‘Ya ben İstanbul’u alırım, ya İstanbul beni’ diyen Fatih’in torunlarısınız” diye konuştu.

Kürsüye son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Erdoğan, birlik ruhunun en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirterek “15 Temmuz’u bir milat olarak kabul etmeliyiz” dedi.  Erdoğan, “Siyasi partilerimizin genel başkanları burada, sizin talebinizi biliyorlar. Egemenlik kayıtsız şartsız milletin olduğuna göre, siz de idam talebinde bulunduğunuza göre bunun kararını verecek mercii TBMM’dir. Meclisimiz kararı verdikten sonra atılacak adım bellidir. Ben peşinen ifade ediyorum, onarım” dedi. Mitingin sonunda çağrıda bulunan Erdoğan, “Bu bir virgül, Carşamba günü noktayı koyacağız” diyerek meydanlardaki demokrasi nöbetinin çarşamba gününe kadar devam etmesini istedi.2a02d30103792403_480x270

Yenikapı’da dakika dakika yaşananlar:

21.01: Erdoğan’ın konuşmasından sonra siyasi liderler ve Genelkurmay Başkanı sahneye davet edilerek mitinge katılan yurttaşları selamladı

20.23: Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını yaptı

20.11: TBMM Başkanı Kahraman konuşmasını yaptı

19.57: Başbakan Binali Yıldırım konuşmasını yaptı

19.41: Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ilk kez bir mitingde kürsüye çıkarak açıklama yaptı

19.15: CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu konuşmasını yaptı

18:52: MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli konuşmasını yaptı

18.43: 15 Temmuz’da darbecilerin yaraladığı bir vatandaş yaptığı konuşmasında, ‘O gece şahit olduğum şey yeni bir Çanakkale’ydi, istiklal savaşıydı. Sağımda ve solumda vurulanlar olmasına rağmen herkes hep bir adım ileriye gitti’ dedi

18.27: Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez kürsüde dualar okudu

18.18: Yaklaşık 2 milyon kişinin toplandığı Yenikapı’da Kuran tilaveti verildi

18.15: 15 Temmuz darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenler için saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu

17.33:  MHP lideri Devlet Bahçeli, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, KKTC Başbakanı Hüseyin Özgürgün, Başbakan Binali Yıldırım, TBMM Başkanı İsmail Kahraman ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan kalabalığı selamladı.

421

Yurttaşlar sabah saatlerinden itibaren mitingin yapılacağı Yenikapı’daki alana gelmeye başladı. Girişte gelenlere Türk bayrağı ve şapka dağıtılıyor. Alanda gelenlere, 2.5 milyon Türk bayrağı, 3 milyon şapka, 5 milyon şişe su dağıtılacak. Ayrıca, Yenikapı’daki metro istasyonunun duvarlarına darbe şehitlerinin fotoğrafları asıldı.

Mitinge Başbakan Binali Yıldırım, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar’la birlikte Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Yaşar Güler, Genelkurmay İkinci Başkanı Orgeneral Ümit Dündar ve bazı ordu komutanları da katıldı.

BAŞBAKAN BİNALİ YILDIRIM MİTİNG ALANINDA

Miting alanına siyaset, sanat ve spor dünyasından çok sayıda isim gelmeye başladı. Başbakan Binali Yıldırım, 16:57 sularında Yenikapı’ya helikopterle geldi. Binali Yıldırım’ın yanı sıra birçok AKP’li isim de alana gelirken Ahmet Davutoğlu da miting alanında yer aldı.

KILIÇDAROĞLU 16.30’DA İSTANBUL’A GELDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yenikapı’daki Demokrasi ve Şehitler mitingine katılmak için saat 16.30 sıralarında İstanbul’a geldi. Kılıçdaroğlu, Atatürk Havalimanı’ndan miting alanına gitmek için hareket etti.

BAHÇELİ KARAYOLUYLA İSTANBUL’A GELDİ

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Demokrasi ve Şehitler Mitingi’ne katılmak üzere kara yoluyla İstanbul’a geldi. Çamlıca turnikelerde bir grup partili tarafından karşılanan Bahçeli, aracından inerek vatandaşları selamladı. Bahçeli’nin aracında Neşet Ertaş’ın “Ah Yalan Dünya” parçasının çaldığı duyuldu. Bahçeli daha sonra alana geçmek için yola çıktı.54

15 BİN POLİS, 6 ARAMA NOKTASI

Demokrasi ve Şehitler mitingi için yoğun güvenlik önlemleri de alındı. 15 bin polisin görev yaptığı alan çevresinde 6 adet arama noktası kuruldu. Mitinge gelen vatandaşlar, polisler tarafından tek tek arandı.

Miting alanına kurulan 60 metrelik sahnenin iki tarafına Türk bayrağı ile Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın dev posterleri asıldı. Sesin tüm miting alanından duyulması için 35 kulede kurulan toplam 1 milyon Watt’lık ses sistemiyle çeşitli marşlar çalınıyor.

Savaş gemileri Yenikapı açıklarında

Yenikapı miting alanını vatandaşlar tarafından doldurulurken denizde de savaş gemilerinin yer alması dikkat çekti.

Yenikapı büyük mitinge hazırlanırken, saat 13:00’den itibaren Deniz Kuvvetleri’ne bağlı savaş gemileri Yenikapı açıklarında görüldü.

Gemilerin güvenlik gerekçesiyle bölgede bulundukları öğrenildi.

Sadece Türk bayrağı

Hiçbir siyasi partinin amblem, flama ve bayrağının olmayacağı, sadece Türk bayraklarının dalgalanacağı Yenikapı Mitingi’nin Türkiye tarihinin en büyük mitinglerinden birisi olması bekleniyor. Mitingde 15 bin polis ile 15 bin sivil görev alacak.

Deniz yolu için 204 tekne kiralandı. Bu tekneler İstanbul’un 12 değişik noktasından seferler gerçekleştirecek. Ayrıca 50 tekne de Eyüp, Üsküdar, Beşiktaş ve Kadıköy gibi noktalardan ring yapacak. Vatandaşlar, kurulan 165 metal dedektörlü arama kapısından geçtikten sonra şapka ve bayraklarını alarak miting alanına girecekler. Sahnenin sağında ve solunda üçer bin kişilik podyum kuruldu. Protokolün büyük bölümü, şehit aileleri ve gaziler için ayrıldı.

Pensilvanya’ya dev ekran

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan önceki gece Huber Köşkü’ne gelerek demokrasi nöbeti tutan yurttaşlara seslendi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Yenikapı’daki miting için 81 ilde kurulacak dev ekranın yanı sıra, hakkında tutuklama kararı bulunan Fethullah Gülen’in de ya- şadığı Pensilvanya’da da dev ekran kurulacağını söyledi.

Kaynak : http://www.cumhuriyet.com.tr/

Yorumlara Kapalı.

SİTE İÇİ ARAMA

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

SON EKLENENLER

Soylu’nun sözlerine sert tepki