Yardım çeklerini yakınlarına dağıtmış!

Arınç’tan şok suçlamalar…

AKtroller birbirine girdi..

Apple Glass üretimi için hazırlıklar başladı

Intel Core i9-10900K hız aşırtma rekoru kırdı!

iPad Pro 2020 inceleme!

  • Milli Eğitim'in tarikatlarla protokolü, buzdağının görünen kısmı mı? DW HABER 18.12.2023

Erdoğan, Yıldırım ve Bahçeli hakkında ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik’ten suç duyurusu

Emek Partisi (EMEP) Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulundu.

Ankara adliyesine yapılan suç duyurusunda, Erdoğan, Yıldırım ve Bahçeli’nin ‘halk arasında endişe, korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit’ ve ‘halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama’ suçlarından yargılanması talep edildi.

Söz konusu suçlamalara gerekçe olarak, üç ismin de ‘partili cumhurbaşkanlığı’nı hedefleyen anayasa değişikliği referandumunda ‘Hayır’ oyu vereceğini açıklayan kişi ve kurumları ‘terörist,’ ‘vatan haini,’ ‘bölücü’ ve ‘darbe yandaşı’ diye nitelemesi gösterildi.

Fotoğraf: DHA (Arşiv)

Suç duyurusunda Bahçeli’nin grup toplantısında sarf ettiği “Bugün malum şer ve kriz ittifakı emel birliği etmiş, anayasa değişikliği konusundaki tutumumuzu eleştiriyor. CHP, HDP, FETÖ, PKK, DHKP-C, ÖDP, EMEP, TKP eli kanlı aydınlıkçılar, sözcüler, kendilerine milliyetçi diyenler… Size ne? Size mi soracaktık. Anayasa değişikliğine niye ihtiyaç duymuşuz. Ne yani izni sizden mi alacaktık” sözlerine de yer verildi.

‘Meclis’e fezleke gönderilmesini talep ediyoruz’

Dilekçede, “Her ne kadar cumhurbaşkanı ve milletvekilleri için bir soruşturma açılması TBMM’nin görevi ise de bu şüpheliler hakkında fezleke hazırlanarak TBMM’ne gönderilmesi; Ozan Erdem hakkında ise soruşturma açılarak cezalandırılmasını talep ediyoruz” dendi.

Adliye önünde basın açıklaması düzenleyen EMEP Genel Başkan Yardımcısı Şükran Doğan şunları söyledi: “İktidar, Cumhurbaşkanı, Başbakan, MHP Genel Başkanı, halkı ayrıştırıcı, kutuplaştırıcı, ‘Evet’ diyenlerle ‘Hayır’ diyenleri karşı karşıya getirici söylemlerinden vazgeçsinler. Bu söylem içerik olarak da suç teşkil ettiği için, bu söylemlerin savcılıklarca da suç olarak nitelendirilmesini ve Meclis’e fezleke halinde sunulmasını istiyoruz.”

Kaynak : http://www.diken.com.tr/

Yorumlara Kapalı.

SİTE İÇİ ARAMA

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

SON EKLENENLER

Soylu’nun sözlerine sert tepki