Yardım çeklerini yakınlarına dağıtmış!

Arınç’tan şok suçlamalar…

AKtroller birbirine girdi..

Apple Glass üretimi için hazırlıklar başladı

Intel Core i9-10900K hız aşırtma rekoru kırdı!

iPad Pro 2020 inceleme!

  • Milli Eğitim'in tarikatlarla protokolü, buzdağının görünen kısmı mı? DW HABER 18.12.2023

Demirtaş’tan ‘başkanlık’ fitilini ateşleyen Bahçeli’ye: Bilal’i alamadın, üç hilali verdin

bahceli-demirtas2

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, ‘başkanlık sistemi’tartışmasını yeniden alevlendiren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan üzerinden, “Bilal’i alamadın, üç hilali verdin” sözleriyle eleştirdi.

Bahçeli, 7 Haziran seçimlerinin ardından AKP’yle koalisyon için şartları olduğunu söylemiş ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’a atıfla, “Bilal’in içinde olduğu sıfırlanan paraların hesabını sormayacak mıyız? Bu sürecin bir tarafında Bilal var. Versin Bilal’i alsın iktidarı” demişti.

Fitili Bahçeli ateşlemişti

Bahçeli, partisinin son grup toplantısında Erdoğan’ın cumhurbaşkanlığı makamının ‘tarafsızlığına gölge düşürdüğünü’ savunmuş, ilk tercihinin Erdoğan’ın yasal sınırlara çekilmesi olduğunu söylemişti. Bahçeli, bunun olmaması halinde başkanlık sisteminin Meclis’te oylamaya sunulmasını, yeterli sayıya ulaşılmazsa da referanduma götürülmesini istemişti.

Bahçeli’nin açıklamalarının ‘umut verici’ olduğunu söyleyen Başbakan Binali Yıldırım, parlamenter sistemin Türkiye’nin sorunlarına çare olmadığını söyleyerek, ‘başkanlık sistemi’ni içeren anayasa teklifini en kısa sürede Meclis’e getireceklerini ve sonuç ne olursa olsun referanduma gidileceğini açıklamıştı.

Bunun üzerine bir açıklama yapan HDP, ‘başkanlık’ tartışmasında‘AKP-MHP ortaklığı’na dikkat çekmiş, şu anda en önemli olanın CHP’nin alacağı pozisyon olduğunu açıklamıştı.

‘Türkiye’nin geri kalanı hedef haline geldi’

Demirtaş, partisinin İstanbul il başkanlığının düzenlediği yemekte konuştu.

‘Yenikapı ruhu’nun Türkiye’yi ikiye böldüğünü belirten Demirtaş,“Irkçılık ve faşizm altında bir araya gelip, AKP’ye biat etmeyenleri, Erdoğan’a biat etmeyenleri düşman, terörist, vatan haini ilan etme toplantısına dönüşmüştür. Keşke Yenikapı ruhundan birlik çıksaydı. Yenikapı’ya katılanlar için değil, sahnede konuşanlar için söylüyorum; Türkiye’nin geri kalanının hedef haline gelmesine yol açmışlardır” dedi.

‘Davası olan adama saygı duyarım’

Muhalefetteki siyasetçilerin de Erdoğan’a biat ettiğini savunan HDP lideri, Bahçeli’yi eleştirdi:Biri koltuğunu kurtarmak için başkanlık dahil her şeyini vermeye hazır. Bilal’i alamadın, 3 hilali verdin. Ben davası olan adama saygı duyarım. Ülkücü olur, sağcı olur, solcu olur, İslamcı olur. Benim için davasına samimiyetle bağlıysa çok değerlidir. Ama dava adamlığı altında alttan filmler çeviriyorsa, partisini, dava arkadaşlarını satıyorsa tehlikelidir.

Bozdağ tarih vermişti

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, AKP ve MHP’nin anlaşması halinde 2017 yılının başında referandum yapılabileceğini söylemiş,  Cumhurbaşkanı Erdoğan da, partilere referandum çağrısı yaparak, “Milletim bu işe ‘Evet’ diyorsa adım atalım. İstiyorum ki patinaj yapmayalım, hızla yola devam edelim” demişti.

Parlamentoda oy kullanma yeterliliğine sahip 316 milletvekili bulunan AKP’nin, olası bir anayasa değişikliğini tek başına referanduma taşıyabilmesi için gereken 330 rakamına ulaşabilmekte en az 14 sandalyeye daha ihtiyacı bulunuyor.

MHP’nin Meclis’te 40 sandalyesi mevcut.

Kaynak : http://www.diken.com.tr/

Yorumlara Kapalı.

SİTE İÇİ ARAMA

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

SON EKLENENLER

Soylu’nun sözlerine sert tepki