Kaçaksaray camiinde bürokrat oyunu

millet-camii-371

Cumhurbaşkanlığı Sarayı içinde 3 Temmuz günü açılan ‘’Millet’’ Camiinde ilginç olaylar yaşanıyor.

Özellikle Cuma günleri namaz bitiminde bazı bürokratlara ait kimlik kartları, cami içindeki halıların üzerinde bulunmaya başlandı.

Namaz sonrası Cumhurbaşkanlığı görevlilerince cami içinde bulunan kimlik kartları toplanıyor ve sahipleri ile temas kurularak geri veriliyor. Bürokratlar ise kimlik kartlarını yanlışlıkla düşürmüş gibi davranıyor.

AMAÇ BAŞKA

Ancak ‘’Uyanık’’ bürokratların asıl amacının, Cumhurbaşkanlığı Sarayı içinde bulunan camiye gidip, namaz kıldıklarının Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Cumhurbaşkanlığı üst yönetimince duyulmasını sağlamak olduğu belirlendi. Böylelikle bürokraside yükselmenin yeni yöntemi, Cumhurbaşkanlığı camisinde ‘’Kimlik kartı düşürme’’ olarak ortaya çıktı.

HALKA AÇIK

Cumhurbaşkanlığı yerleşkesi içerisinde yapımı tamamlanan Millet Camii’, Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Bakanlar Kurulu üyelerinin de katılımı ile 3 Temmuz günü açılmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Sarayı içinde halka açık mekanlardan biri olan cami 5 bin 177 metrekare üzerine inşa edildi. Bodrum, namaz ve mahfil katından oluşan camide, her biri iki şerefeli ve yükseklikleri 59,30 metre olan dört minare bulunuyor. Camide aynı anda 3 bin kişi ibadet edebiliyor.

Kaynak : SÖZCÜ Gazetesi

Bu konu hakkındaki yorumunuz

  

  

  

Diğer sounçlar..

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
BİLİM VE TEKNOLOJİ
DÜNYA
DW HABER
EKONOMİ
GÜNDEM
KÖŞE YAZILARI
KÜLTÜR & SANAT
MEDYA & MAGAZİN
SAĞLIK
SPOR
YOUTUBE