‘Kandile siyasi gölge düştü’

CHP’li ilahiyatçı Parti Meclisi üyesi İhsan Özkes, Başbakan Erdoğan’a yüklendi: din istismarı takviminde daha neler var?

ANKARA – CHP’nin ilahiyatçı Parti Meclisi (PM) üyesi İhsan Özkes, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın kandil günlerinde canlı yayınla camilerde şov yaptığını öne sürerek, “Mevlit Kandili’ne siyasi gölge düşürüldü” dedi.

CHP’nin PM üyesi Özkes, AKP hükümetini ve Erdoğan’ı dini istismar etmekle suçladı. “6,5 yıl Üsküdar’da, 2,5 yıl da Beyoğlu’nda müftülük yaptım. Ne görev yaptığım ilçelerde ne de Türkiye genelinde, Bayram sabahında cami açılışı yapıldığını AKP iktidarına kadar görmedim” diyen Özkes, Kurban Bayramı sabahı Süleymaniye Camisi’nin restorasyon sonrası açılışını yapan Erdoğan’ı eleştirdi. Özkes, Hacı Bayram Veli Camii’nin onarımı bahane edilerek Mevlit Kandili’ne de siyasi gölge düşürüldüğünü öne sürdü. Günlerce Başbakan Erdoğan’ın Hacı Bayram’a gideceğinin reklamının yapıldığına dikkat çeken Özkes, TRT’nin camiden iki saat canlı yayın yaptığını hatırlattı. Özkes, “2011 Haziran seçimleri öncesinde AKP’nin din istismarı takviminde daha neler var?” diye sordu.

Kaynak : Radikal.com.tr

Bu konu hakkındaki yorumunuz

  

  

  

Diğer sounçlar..

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
BİLİM VE TEKNOLOJİ
DÜNYA
DW HABER
EKONOMİ
GÜNDEM
KÖŞE YAZILARI
KÜLTÜR & SANAT
MEDYA & MAGAZİN
SAĞLIK
SPOR
YOUTUBE