Yardım çeklerini yakınlarına dağıtmış!

Arınç’tan şok suçlamalar…

AKtroller birbirine girdi..

Apple Glass üretimi için hazırlıklar başladı

Intel Core i9-10900K hız aşırtma rekoru kırdı!

iPad Pro 2020 inceleme!

  • Milli Eğitim'in tarikatlarla protokolü, buzdağının görünen kısmı mı? DW HABER 18.12.2023

”Ali Demir İstifa Etmelidir”

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, 2012 KPSS’nin iptal edilerek tekrar yapılmasını ve ÖSYM Başkanı Ali Demir’in istifa etmesini istedi…

”Basit, sığ bir açıklamayla geçiştirilemeyecek bir mesele”

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter, yaptığı yazılı açıklamada, “Yaptığı her sınavda bir skandala imza atan ÖSYM güvenilirliğini kaybetmiştir. 2012 KPSS Genel Kültür Genel Yetenek test sorularının 57’sinin aynen yayınlanması, soruları ezberleyen öğrencilerden derlendiği gibi, basit, sığ bir açıklamayla geçiştirilemeyecek kadar önemli bir meseledir. Yayınlanmayan üç sorunun ikisinin sınavdan önceki mayıs ve haziran aylarında yapılmış olan etkinlikleri içeriyor olması, soruların 57 tanesinin sınavdan çok önceki bir tarihte sızdırıldığının ispatıdır” dedi. 

”Sınav iptal edilmeli, Ali Demir istifa etmelidir”

Sınava giren öğrencilerin emeğinin çalındığını, eğitimde fırsat ve imkan eşitliği ilkesinin çiğnendiğini iddia eden Serter, şöyle dedi:

“ÖSYM’nin yaptığı sınavlarda KCK şüphesi yaşanırken, cemaatlere yakın olduğu bilinen bir internet sitesinde çalınan soruların yayınlanması manidardır. Yıllarca emek harcayan, sınav stresi nedeniyle psikolojisi bozulan, intiharlara sürüklenen ülkemiz gençliğinin geleceğini çalan çeteler aynı yolun yolcusudur. 2012 KPSS, soruların sızdırılması nedeniyle iptal edilmeli ve tekrar yapılmalıdır. ÖSYM Başkanı Ali Demir yaptığı bu sığ açıklamaları bırakıp gerçekleri söyleyerek onurlu bir şekilde derhal istifa etmelidir.”(anka)

Kaynak : BirGün

Yorumlara Kapalı.

SİTE İÇİ ARAMA

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

SON EKLENENLER

Soylu’nun sözlerine sert tepki