
Ankara Belediye’si Kılıçdaroğlu’nun yaptığı uyarıyı dikkate aldı
ANKARA Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu ile girdiği tartışma programında, doğalgaz abonelerinden fazla para alındığını kabul etmesinin ardından, 2004 yılında abone olurken, sayaç parası ve bağlantı parası olarak fazla para alınan 2 bin 275 kişiye 123 dolar ödeme kararı aldı. İncelemelerin sürdüğü, benzer durumdaki abone sayısının 4 bini bulabileceği bildirildi.
2 bin 275 abone
Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK), EGO Genel Müdürlüğü tarafından 2004 yılında abone olanlardan iki kez abone ücreti alındığını saptadı. Bu paranın abonelere geri ödenmesini isteyen EPDK, ödenecek rakamı da 123 dolar olarak belirtti. Başkent Doğalgaz A.Ş.’den yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “13.05.2008 tarihinden itibaren Şirketimize yapılan yazılı başvurular titizlikle incelenmiş ve bunlar arasında mükerrer ücret ödediği için iade almaya hak kazananların sayısının 22.12.2008 tarihi itibariyle 2 bin 275 olduğu tespit edilmiştir. Bu abonelerimizin adreslerine tebligatlar yapılmaktadır.”
123 dolar olarak belirlenen bu bedellerin, 2 Ocak 2009’dan itibaren abonelere TL karşılığı olarak geri ödenmeye başlanacağını duyuran şirket, “Tespit çalışmalarına, şirketimize dava açan- açmayan tüm abonelerimiz değerlendirmeye alınmıştır” ifadesini kullandı.
Kaynak : Vatan











Bu konu hakkındaki yorumunuz