Suriye Dışişleri Bakanı Muallim, Türkiye ve Katar’a baskı yapılması durumunda ülkesindeki şiddet olaylarının duracağını söyledi.
İran’da temaslarda bulunan Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim, Türkiye ve Katar’a baskı yapılması durumunda ülkesindeki şiddet olaylarının duracağını öne sürdü.
İran devlet televizyonunun haberine göre, Tahran’da İran Dışişleri Bakanı Ali Ekber Salihi’yle ortak basın toplantısında konuşan Muallim, Suriye krizi konusunda Türkiye ve Katar’ı eleştirdi. Muallim, “Suriye’deki siyasi görüşmelerin başarıya ulaşması için şiddet olaylarının durdurulması şart. Şiddetin durdurulması ise terörizme mali ve silah yardımı yapan Türkiye ve Katar’a baskı yapılması ile mümkün” dedi. Muallim, ABD’nin Suriyeli muhaliflere yaptığı 60 milyon Dolar değerindeki yardımı eleştirdi. (DHA)












Bu konu hakkındaki yorumunuz