Yardım çeklerini yakınlarına dağıtmış!

Arınç’tan şok suçlamalar…

AKtroller birbirine girdi..

Apple Glass üretimi için hazırlıklar başladı

Intel Core i9-10900K hız aşırtma rekoru kırdı!

iPad Pro 2020 inceleme!

  • Milli Eğitim'in tarikatlarla protokolü, buzdağının görünen kısmı mı? DW HABER 18.12.2023

Galatasaray Üniversitesi’nde yangın

Ortaköy’de bulunan Galatasasaray Üniversitesi’nin 3.katındaki derslikte yangın çıktı. Büyük maddi hasara neden olan yangın kısmen kontrol altına alındı.

İstanbul – Üniversitenin Ortaköy’deki kampüsünde bulunan ahşap binanın 3. katında henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın başladı. Kısa sürede büyüyen yangın, binanın çatısına sıçradı. Öğretim üyelerinin odaları ve sekretaryanın bulunduğu tarihi ahşap binada çıkan yangına, çok sayıda itfaiye ekibi karadan ve denizden müdahale etti. Yangının başladığı bölüm olarak bilinen kısım Üniversite’nin ilk kurulan binası olduğu ve bu binada Hukuk Fakültesinin yer aldığı, aynı zamanda kütüphanenin de bu kısımda olduğu öğrenildi. 

Yangının 20:00 sıralarında başladığı ve Ünivesitenin ahşap olması sebebiyle alevlerin daha hızlı yayıldığı tahmin ediliyor. Durumun bildirilmesi üzerine olay yerine gelen Sarıyer, Beşiktaş, Şişli ve Beyoğlu itfaiyesi ekipleri, su ve köpükle yangına müdahale ederken, binanın yanan çatısında çökme meydana geldi.

Rüzgarın etkisiyle binayı saran yangın, itfaiyenin yaklaşık 2,5 saatlik çalışması sonucu kısmen kontrol altına alındı. Dumandan etkilenen bazı itfaiye erlerine de olay yerinde bekletilen sağlık ekiplerince müdahale edildi.

Yangın sırasında kampüse gelen çok sayıda öğretim üyesi ve üniversite öğrencisi söndürme çalışmalarını izlerken, polis olay yerine güvenlik şeridi çekerek vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı.

Galatasaray Üniversitesi rektörü Ethem Tolga’nın yaptığı açıklamada:

“Saat 19.00 civarında bir öğretim üyesinin odasından bir elektrik kontağı sebebiyle yangın alarmı çalıyor. Güvenlikçiler hemen gelip müdahale ediyorlar, söndürüyorlar o esnade alev bile yok. Sonra itfaiye geliyor, yangın söz konusu olmadığı için zabıt tutuyor. O esnada çatıda dumanlar çıkıyor daha sora alev alıp gidiyor. Bizim tahminimiz elektrik kablolarından yangının yürümüş olması, yani görünmeyen kısmından yürümüş olması ve çatıya kadar devam etmiş olması. Binada Çok eski kuru tahtalarımız var, yani söndürmesi zor olabilir. Şimdi bütün itfaiye, kıyı emniyet hep birlikte çalışıyorlar, umarım kontrol altına alınır. Bu Çırağan Sarayı’na olan kısım henüz kontrol altına alınamadı, umarım o da alınır.

Öğrencilerin ders yaptığı kısım yolun öbür tarafı oluyor. Şu anda can kaybı gözükmüyor, umarım yoktur. Boşaltılmış.

Bizim bilgisayar merkezimiz başka binada, orada onları koruma altına aldık.onlarda bir sorun olacağını zannetmiyorum.

Binanın tarihçesi 

Yanan bina, Galatasaray Üniversitesi tarafından kullanılan, Feriye Sarayları olarak da bilinen ve Çırağan Sarayı’nın müştemilatı olan bina.

Sultan Abdülaziz döneminde mimar Sarkis Balyan tarafından inşa edilen (1871) ve resmi adı İbrahim Tevfik Efendi Sahilsarayı olan ana bina, uzun yıllar Galatasaray Lisesi’nin kız bölümü dersliği ve yatakhanesi olarak kullanıldıktan sonra Galatasaray İlkokulu’na tahsis edildi ve 1992 yılında da üniversiteye devredildi.

İlk dönemde idari birimler, sınıflar, kütüphane ve öğretim üyelerinin bürolarını barındıran ana bina, günümüzde sadece idari birimlerin bir kısmı ile Hukuk, İİBF ve İletişim Fakülte sekreterliklerini ve bu fakültelerde görevli öğretim üyelerinin bürolarını içeriyor.

Kaynak : Cumhuriyet Haber Portalı

Yorumlara Kapalı.

SİTE İÇİ ARAMA

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

SON EKLENENLER

Soylu’nun sözlerine sert tepki