İHL’lere övgüler yağdırarak ‘Onları anarşist yetiştirmediği için mi kapattınız?’ ifadelerini kullandı.
Erdoğan yine böldü
Yeni eğitim yılının ilk gününü Denizli’de imam hatip lisesinde karşılayan Başbakan Tayyip Erdoğan, imam hatip liselerine övgüler yağdırarak “Türkiye’de millet artık imam hatip okullarıyla kucaklaşıyor. Bu okullarla hasret bugün sona eriyor” dedi. İmam hatiplerin 28 Şubat sürecinde kapatılan orta kısımlarını yeniden açtıklarını anlatan Erdoğan’ın “Terörist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Anarşistler yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız?” ifadelerini kullanması dikkat çekti.
Erdoğan, Denizli’de Cedide Abalıoğlu Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde 2012-2013 eğitim öğretim yılı ve toplu açılış törenine katıldı. Konuşmasına, “Bugünden itibaren, bu dönemden itibaren artık imam hatip okulları milletin okulları olarak eski parlak günlerine geri dönüyor. 28 Şubat sürecinde imam hatiplerin orta kısımlarını kapattılar, bununla yetinmediler, lise kısımlarına da talebin azalması için üniversite sınavında katsayı engelini getirdiler. Yoksul Anadolu evlatlarının devam ettiği okullarına vebalı muamelesi yaptılar. Çıkardığımız yasa ile imam hatip okullarının orta kısımlarının yeniden açılmasını sağladık” diye başlayan Erdoğan imam hatipleri överken ilginç benzetmelerde bulundu. Erdoğan, “Ne zarar gördünüz imam hatip okullarından da bunları kapattınız? Ne yaptı imam hatipliler size de bunları kapattınız? Terörist yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Anarşistler yetişmediği için mi imam hatip okullarını kapattınız? Ben, evlatlarım, birçok bakan arkadaşlarım imam hatip lisesi mezunları olarak bugün imam hatip okullarına itibarını iade etmenin bahtiyarlığını, bunun tarifsiz heyecanını yaşıyoruz” diye konuştu. 4+4+4 sistemiyle velilere tercih yapma olanağı sunduklarını söyleyen Erdoğan, milli eğitim sisteminde yapılan değişikliklerin tamamen tercih hakkının kullanılmasıyla ilgili olduğunu ileri sürdü.
Türkiye’de 66 aylık çocukların hemen tamamını anne babalarının okula göndermiş durumda olduğunu ileri süren Erdoğan, “Benim torunum da bugün okula başlamış durumda, o da 66 aylık” dedi. Konuşmasında artan terör olaylarına da değinen Erdoğan, son bir ay içinde yürütülen operasyonlarda 500 teröristin öldürüldüğünü söyledi. Erdoğan, “Silahların bırakılmasını isteyenler varsa bizler, devlet olarak zaten silahların bırakıldığı yerde operasyonları devam ettirmeyiz. Terörist, eğer silahı bırakırsa bu ülkede operasyonlar da durur” dedi. Erdoğan, Turgutlu’da katıldığı açılışlarda da “27 Mayıs, 12 Eylül ve 28 Şubat millet nazarında mahkûm olmuştur. Şimdi o karanlık dönemlerin sorumluları hukuk önüne çıkıyor ve hesap veriyor. Türkiye’de bir daha öyle bir karanlık süreç yaşanmasın diye tedbirler alıyoruz” diye konuştu.












Bu konu hakkındaki yorumunuz