PKK barikat kurdu, kamyonları yaktı!

Tunceli –Erzincan karayolunu dün akşam saat 19.30 sularında barikat kurarak yol kesen PKK’lılar yoldan geçen biri akaryakıt tankeri olmak üzere 4 TIR’ı ateşe vererek yaktı.

Tunceli-Erzincan karayolunu 15. kilometresinde Söğütlüçeşme mevkiinde yol kesen 10 kişilik PKK’lı grup yoldan geçen birçok aracı durdurup kimlik kontrolü yaptıktan sonra araç içinde bulunan vatandaşları bir araya toplayarak bir süre örgüt propagandası yaptı. PKK’lılar küçük araçların geçişine izin verip durdurdukları 1 yakıt tankeri ile birlikte toplam 4 TIR’ı yol ortasında ateşe vererek bölgeden uzaklaştı. 

PKK’lıların eteşe verdiği tırlar içinde yanıcı madde bulunması nedeniyle alevlerin çevreye yayılması sonucu bölgede orman yangını da başladı. Yol kenarında yakılan TIR’lardan ormanlık alana sıçrayan yangın giderek büyük bir alana yayıldı.

Olayın jandarma ekiplerine bildirilmesinden sonra Tunceli jandarma bölge komutanlığından havalanan 2 kobra helikopteri bölge üzerinde uzun süre keşif uçuşu yaptıktan sonra skorski helikopterleri 4.Komando Tugayından aldıkları profesyonel askerleri stratejik tepelere bırakarak bölgede operasyon başlatıldı.

KARADAN ASKER SEVKEDİLDİ 

Tunceli 4 komando tugayından zırhlı araçlar ile bölgeye çok sayıda özel eğitimli birlik sevk edildi. 4 TIR’ın yakıldığı bölgede zaman zaman yoğun silah seslerinin geldiği belirtiliyor ancak bölgede yaşanan çatışma ve operasyonlar ile ilgili şu ana kadar resmi bir açıklama yapılmadı.

KAHRAMANMARAŞ’TA 1 ASKER AĞIR YARALI 

Öte yandan Kahramanmaraş’ın Pazarcık İlçesi’nde devriye görevi yapan askeri aracın geçişi sırasında yola döşenmiş patlayıcı uzaktan kumandayla patlatıldı. Teröristler, patlamadan sonra araca ateş ederken, bir asker ağır yaralandı.

Olay, saat 19.15 sıralarında ilçeye bağlı Ulubahçe Köyü civarında meydana geldi. Teröristler, yola döşedikleri uzaktan kumandalı patlayıcıyı, devriye görevi yapan askeri aracın geçişi sırasında patlattı. Patlamanın ardından teröristler araca ateş ederken bir asker ağır yaralandı. Bölgede kaçan teröristlerin yakalanması için güvenlik güçleri tarafından operasyon başlatıldı. Yaralan asker Kahramanmaraş’a sevk edildi.

Kaynak : VATAN Gazetesi

Bu konu hakkındaki yorumunuz

  

  

  

Diğer sounçlar..

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
BİLİM VE TEKNOLOJİ
DÜNYA
DW HABER
EKONOMİ
GÜNDEM
KÖŞE YAZILARI
KÜLTÜR & SANAT
MEDYA & MAGAZİN
SAĞLIK
SPOR
YOUTUBE