Yardım çeklerini yakınlarına dağıtmış!

Arınç’tan şok suçlamalar…

AKtroller birbirine girdi..

Apple Glass üretimi için hazırlıklar başladı

Intel Core i9-10900K hız aşırtma rekoru kırdı!

iPad Pro 2020 inceleme!

  • Milli Eğitim'in tarikatlarla protokolü, buzdağının görünen kısmı mı? DW HABER 18.12.2023

Hakkari’de 5 şehit

Şemdinli ilçesi Zorgeçit kırsalında terör örgütü PKK mensuplarıyla çıkan çatışmada şehit olan askerlerin sayısı 5’e yükseldi. Operasyonda, 16 terörist de etkisiz hale getirildi.

Hakkari / Hatay- Hakkari Valiliği’nden yapılan yazılı açıklamada, halkın huzuru, can ve mal güvenliğini sağlamak için terör örgütü PKK ile yapılan mücadele kapsamında, 22 Ağustos 2012 Çarşamba günü Şemdinli ilçesi Zorgeçit kırsalında düzenlenen operasyonda terör örgütü mensuplarıyla çatışma çıktığı belirtildi. 

Çıkan çatışmada 5 askerin şehit olduğu, 7 askerin de yaralandığı belirtilen açıklamada, şöyle denildi: ”Çatışmadan sonra terör örgütü PKK unsurlarına karşı başlatılan operasyonda 16 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Havadan ve karadan başlatılan operasyonlar devam etmektedir. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine ve milletimize başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar dileriz.”

Şehit asker memleketinde uğurlandı 

Hakkari’nin Şemdinli ilçesi Zorgeçit kırsalında teröristlerle çıkan çatışmada şehit olan Piyade Uzman Onbaşı Mehmet Suay memleketi Hatay’da toprağa verildi.

Van’dan askeri uçakla Hatay Havaalanı’na getirilen Suay’ın cenazesi, ailesi, yakınları ve askeri yetkililer tarafından alınarak İskenderun ilçesinin Gültepe mahallesindeki baba evine getirildi.

Yakınlarından helallik alınmasının ardından, Suay’ın Türk bayrağına sarılı tabutu Kaptan Mehmet Paşa Camisi’ne götürüldü. Buradaki cenaze töreninde, şehidin 3 aylık hamile eşi Berivan Suay ile annesi Perihan Suay uzun süre tabura sarıldı.

İl Müftüsü Mustafa Sinanoğlu’nun kıldırdığı cenaze namazının ardından, şehidin naaşı bir süre askerlerin omuzlarında taşındı. Tören sırasında vatandaşlar, ellerinde Türk Bayrakları ile ”Şehitler ölmez vatan bölünmez”, ”Kahrolsun PKK” sloganları attı.

Şehit Uzman Onbaşı Suay, İskenderun’a bağlı Karaağaç beldesindeki şehitlikte toprağa verildi.

Kaynak : Cumhuriyet Haber Portalı

Yorumlara Kapalı.

SİTE İÇİ ARAMA

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

SON EKLENENLER

Soylu’nun sözlerine sert tepki