Demirtaş: “En fazla barış isteyen biz olduk”

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “En fazla barış isteyen biz olduk” dedi.

Demirtaş, Batman Belediyesi’nce Şerzan Kurt Parkı’nda düzenlenen Ramazan Şenlikleri’nin açılışında yaptığı konuşmada, arkadaşlarının bir şölen hazırlığı yaptıklarını, ancak bugün yaşananlar nedeniyle programın tamamını değil, bir kısmının iptal edildiğini söyledi. 

“En fazla barış isteyen biz olduk” diyen Demirtaş, ölümler yaşanmasın diye mitingler, açıklamalar, yürüyüşler yaptıklarını, ancak bugüne kadar karşılarında barış iradesi görmediklerini iddia etti.

Demirtaş, şunları söyledi:

“Biz askerin de dağdakinin de kimsenin ölmemesi için nöbet tuttuk. Ama bunlar hepsine hakaret ettiler. Şimdi ortaya bu savaş tablosunu çıkardılar. Bundan da bizi sorumlu tutmaya çalışıyorlar. 20 yaşında gencecik askerler tabutlarla evlerine gönderiliyor, ardından büyük bir milliyetçilikle şehit edebiyatı yapıyorlar.”

Demirtaş, medyanın her gün onlarca insan ölürken, gece gündüz tatil yörelerinin programı ve yemek programı yaptıklarını savunarak, şöyle konuştu:

“İki taraf da elini tetikten çeksin ve Başbakan çıkıp şu açıklamayı yapsın istiyoruz, ‘Kürt sorunu askeri yöntemlerle çözülemez, müzakereyle konuşmayla çözülür’ desin. Bakın o zaman BDP daha güçlü bir şekilde rolünü oynar.”

Kaynak : CNN TÜRK

Bu konu hakkındaki yorumunuz

  

  

  

Diğer sounçlar..

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
BİLİM VE TEKNOLOJİ
DÜNYA
DW HABER
EKONOMİ
GÜNDEM
KÖŞE YAZILARI
KÜLTÜR & SANAT
MEDYA & MAGAZİN
SAĞLIK
SPOR
YOUTUBE