Kürt sorununu konuşmak için bir araya gelen Başbakan Erdoğan ile Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşme 1 saat sürdü. Görüşmeden sonra açıklama yapan CHP Genel Başkan yardımcıları Faruk Loğoğlu, “4 parti CHP’nin önerisine evet derse AKP, bu öneriye sıcak bakacak. MHP’nin ikna edilmesi gerekiyor” dedi.
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasındaki görüşme sona erdi.
AK Parti Genel Merkezi’ndeki görüşmeye, Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın yanı sıra CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, CHP Genel Başkan yardımcıları Faruk Loğoğlu ve Sezgin Tanrıkulu katıldı.
Görüşme, yaklaşık 1 saat sürdü.
Görüşme sonrasında bir açıklama yapan CHP Genel Başkan yardımcıları Faruk Loğoğlu şöyle konuştu: “Görüşme olumlu geçti. Meclis’teki 4 parti CHP’nin önerisine evet derse AKP, bu öneriye sıcak bakacak. MHP’nin bu konudaki katkısının gerektiği belirtildi. MHP’nin ikna edilmesi gerekir. Bu konuya iç politika açısından bakmıyoruz. Türk halkının beklentilerine cevap verecek bir çıkış yolu arıyoruz. Yol haritamızın amacı bu. Bizim hazırladığımız öneri değişmez değil. “
Loğoğlu, Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’a “Uludere’ye birlikte gidelim” önerisinde bulunduğunu söyledi.
Görüşme öncesi açıklamalar
Erdoğan ile yapacağı görüşme öncesinde açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, terörle mücadelede hükümetin atacağı her adıma katkı sağlamaya hazır olduklarını söyledi.
Kılıçdaroğlu, “Tek isteğimiz analar ağlamasın” dedi.
Başta MHP olmak üzere, gelen eleştirilere de yanıt veren Kılıçdaroğlu, ‘CHP’nin hiçbir terör örgütünün yanında ya da arkasında olmadığını’ söyledi.
Bu konuda parti olarak bir çalışmaları olduğunu aktaran Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şehit cenazesi bir daha gelmesin diye şehit annelerinin talebini yerine getirip yarın Başbakan’a gidiyorum. Katkı sunmak istediğimizi söyleyeceğiz, çözüm önerilerimizi ortaya koymaya gidiyorum.”
Erdoğan: “Önyargılı değilim”
Başbakan Erdoğan da Kemal Kılıçdaroğlu ile randevusu öncesinde CHP’nin terör paketi hakkında açıklamalarda bulundu. Erdoğan “Önyargılı değilim peşin kararım yok. Paketi görelim kurullarımızla değerlendiririz” demekle yetindi.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yapacağı görüşmesi öncesi Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Olağan Genel Kurulu’nda konuşan Başbakan Erdoğan, “Biz bu meselenin çözümü için hiçbir zaman kapılarımızı kapatamadık. Kapılarımız bugün de ardına kadar açık. Kim gelirse, kim katkı vermek isterse ve kim bize bir çözüm önerisi getirirse dikkatle dinleriz. Biz bu milli meselede iktidar gibi ve muhalefet gibi değil annelerin gözyaşlarını dindirmeye çalışan, kalp taşıyan ve vicdan taşıyan insanlar gibi olmayı her zaman istedik. Demokratik siyasete inanan her parti diyaloga, müzakereye ve uzlaşı arayışına açık olmak durumundadır” dedi.
“Bu ülkede terör, acı, kan ve gözyaşı maalesef bir siyaset malzemesi olarak kullanılmıştır” diyen Başbakan Erdoğan, “Terör örgütünün bu ülkede siyaseti şekillendirmesine ve milli iradeye kast etmesine asla müsaade etmeyeceğiz” diye konuştu.
Arınç: “Şahsen yarar görüyorum”
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da buluşma öncesi yaptığı açıklamada, “Konusu ne olursa olsun bir medeni diyalog açısından partilerin genel başkanlarının birbirlerini ziyaret etmeleri ve mutlaka önemli konular da olsa bunları görüşmelerinde şahsen yarar görüyorum” dedi.












Bu konu hakkındaki yorumunuz