Yardım çeklerini yakınlarına dağıtmış!

Arınç’tan şok suçlamalar…

AKtroller birbirine girdi..

Apple Glass üretimi için hazırlıklar başladı

Intel Core i9-10900K hız aşırtma rekoru kırdı!

iPad Pro 2020 inceleme!

  • Milli Eğitim'in tarikatlarla protokolü, buzdağının görünen kısmı mı? DW HABER 18.12.2023

İstanbul 2020’ye resmen aday!

Kanada’nın Quebec City kentinde düzenlenen IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi) toplantısında, 2020 Yaz Olimpiyat Oyunları’na ev sahipliği için İstanbul, Tokyo ve Madrid’in “aday” statüsü kazandığı açıklandı.

IOC Medya Direktörü Mark Adams ve Olimpiyat Oyunları Direktörü Gilbert Felli düzenledikleri basın toplantısında, İstanbul’un, Tokyo ve Madrid ile birlikte 2020 Olimpiyatları için resmi aday şehir statüsü kazandığını açıkladı. 

2020 Olimpiyatlarının hangi şehirde düzenleneceği ise, IOC’nin 7 Eylül 2013’de Arjantin’de yapacağı toplantısında kararlaştırılacak.

Tokyo ve Madrid ile birlikte İstanbul’un “aday” statüsü kazandığının açıklanması, Türk kafilesini sevice boğarken, TMOK Başkan Yardımcısı Hasan Arat mutlu haberi Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç ile paylaştı.

TMOK Başkan Yardımcısı Hasan Arat haberi ilk olarak ABD’deki Cumhurbaşkanı Gül’e, Başbakan Erdoğan’a ve Bakan Suat Kılıç’a telefonla iletti.

Arat, Cumhurbaşkanı Gül’ün Türk heyetini tebrik ettiğini ve elde edilen başarı için emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Hasan Arat, mutluluktan ağlarken, NBA takımı Orlando Magic’in oyuncusu ve A Milli Basketbol Takım Kaptanı Hidayet Türkoğlu da kararın açıklanmasının ardından yabancı basının ilgi odağı oldu. “İstanbul 2020 Elçisi” ilan edilen Hido, AA’ya “Mutluluğumu anlatacak kelime bulamıyorum” dedi.

Kafilede yer alan milli voleybolcu Neslihan Darnel de, İstanbul’un bir sonraki aşamayı da başarıyla geçeceğine inandığını belirtti.

Bakan Kılıç, “İstanbul bunu hak ediyor. İstanbul dahafazlasını da hak ediyor. Aynı anda iki kıtada olimpiyatvadeden tek şehir İstanbul” dedi.

Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi (TMOK) Başkanı Uğur Erdener ise, İstanbul’un aday şehir olması için yoğun

bir çaba harcadıklarını belirterek, “Bu sonucu bekliyordum” dedi.

Kaynak : CNN TÜRK

Yorumlara Kapalı.

SİTE İÇİ ARAMA

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

SON EKLENENLER

Soylu’nun sözlerine sert tepki