“Emri ben vermedim!”

Başbakan Erdoğan, Uludere’de operasyon emrini kendisinin verdiğine ilişkin iddiaları Pakistan’da yalanladı. Operasyondan önceden haberi olmadığını belirten Erdoğan, “biz yetkiyi vermişiz TSK da kullanmış. Hata da olabilir, hatayı da özrü de açıkladık” dedi. 

Pakistan ziyareti sırasında gazetecilere açıklamalarda bulunan Başbakan Erdoğan, Uludere olayında çok tartışılan bir konuya açıklık getirdi. Operasyon emrini kendisinin verdiğine ilişkin iddiayı ilk kez yalanlayan başbakan, operasyondan hemen sonra haberdar olduğunu vurguladı.

Operasyon emrinin TSK’nın verdiğini belirten Erdoğan, “bizim silahlı kuvvetlerimiz bu görevi samimi bir şekilde yapmıştır. Bizim verdiğimiz yetkiyi kullanmıştır. Hata da olabilir. Hatayı da, özrü de, tazminatı da açıkladık. Ama birileri istismar ediyor. İlla terör örgütünün istediğini mi söyleyeceğiz. Kusura bakmasınlar” dedi.

Kaynak : CNN TÜRK

Bu konu hakkındaki yorumunuz

  

  

  

Diğer sounçlar..

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
BİLİM VE TEKNOLOJİ
DÜNYA
DW HABER
EKONOMİ
GÜNDEM
KÖŞE YAZILARI
KÜLTÜR & SANAT
MEDYA & MAGAZİN
SAĞLIK
SPOR
YOUTUBE