Bombardımanda ölen 35 kişi için taziye ziyaretinde bulunmak üzere Gülyazı köyüne giden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz ziyaret sırasında bir grubun taşlı ve yumruklu saldırısına uğradı.
ŞIRNAK – Irak sınırında meydana gelen olayda hayatını kaybedenler için Gülyazı köyündeki taziye çadırını ziyaret eden Uludere Kaymakamı Naif Yavuz, bir grup tarafından darp edildi.
Kaymakam Yavuz, beraberinde birkaç kişi ile birlikte Irak sınırında meydana gelen olayda hayatını kaybeden 35 kişinin yakınlarına başsağlığı dileğinde bulunmak için Gülyazı köyüne geldi.
ÇADIRDA SALDIRDILAR
Bu sırada kurulan taziye çadırına giren Yavuz, içeride bulunan bir grubun saldırısına uğradı. Çadırdaki diğer vatandaşların müdahalesiyle dışarı çıkarılan Yavuz, dışarıda bulunan başka bir grup tarafından da darp edildi.
PETROLE KAÇIRDILAR
Olaya müdahale eden vatandaşların önlemiyle kurtarılan Kaymakam Yavuz, yaklaşık bir kilometre uzaklıktaki petrol istasyonuna götürüldü. Toplanan kalabalığın istasyonuna girme girişimine bazı vatandaşlar izin vermezken, olay yerine gelen BDP Grup Başkan vekili Hasip Kaplan, grubun sakinleşmesi için anonslar yaptı.
SAĞLIK DURUMU İYİ
Çevre köylerin ileri gelenlerinin de çabası sonucu kalabalık petrol istasyondan ayrılırken, Kaymakam Naif Yavuz olay yerine gelen bir ambulansla alınarak bölgeden uzaklaştırıldı. Yavuz’un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Öte yandan köydeki taziye çadırını ziyaret eden BDP Grup Başkanvekili Hasip Kaplan, olayda yaşamını yitirenlerin ailelerine başsağlığı diledi.
BÜYÜK PROVAKASYON
Kaplan, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, tarihin en büyük provokasyonu ile karşı karşıya olunduğunu ileri sürerek, bir an önce olayla ilgili soruşturmanın tamamlanmasını istedi.
AĞITLAR…
Öte yandan olayda hayatını kaybeden 35 kişinin yakınları köyün 3 kilometresindeki mezarlığı ziyaret ederek gözyaşı döktü. Kürtçe ağıtlar yakarak yakınlarının mezarları başında dua okuyan kadınlar, daha sonra şeker ve bisküvi dağıttı.
Köy meydanında kurulan çadırda ise çevre köy ve ilçelerden gelenlerin taziyeleri kabul ediliyor.
BAKANLARDAN HASTANEDE ZİYARET
Öte yandan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Gülyazı Köyü’nde darp edilen Uludere Kaymakamı Naif Yavuz’u hastanede ziyaret etti.
Irak sınırındaki olayda hayatını kaybedenlerin aileleriyle Gülyazı Köyü’nde bir araya gelerek taziyelerini ileten Beşir Atalay, Mehdi Eker ve Cevdet Yılmaz, daha sonra helikopterle Şırnak’a geldi.
Şırnak Asker Hastanesi’ne geçen bakanlar, olayda hayatını kaybedenlerin yakınlarına baş sağlığı dilemek için gittiği Gülyazı köyündeki taziye çadırında bir grup tarafından darp edilen Uludere Kaymakamı Naif Yavuz’u ziyaret etti. Acil serviste tedavisi yapılan Yavuz’un sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi.
Bakanların hastanedeki ziyaretine Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, AK Parti Diyarbakır milletvekilleri Galip Ensarioğlu, Mine Lök Beyaz, Mehmet Süleyman Hamzaoğulları, Oya Eronat, Şırnak Milletvekili Mehmet Emin Dindar, Diyarbakır Valisi Mustafa Toprak ve Şırnak Valisi Vahdettin Özkan da eşlik etti.












Bu konu hakkındaki yorumunuz