İzmir Büyükşehir’e 4 koldan kıskaç!

Aziz Kocaoğlu

Bakan’ın yalanlamasından 1 gün sonra 4 müfettiş denetlemeye başladı.

İZMİR Büyükşehir Belediyesi’nde, İçişleri Bakanlığı’nın görevlendirdiği dört müfettiş ve yardımcıları 2007-2011 yılları arasını denetliyor. Dört müfettişin, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’in geçen 11 Aralık’ta yaptığı, “İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde geçen hafta itibariyle bakanlık müfettişi bulunmuyor” açıklamasından 1 gün sonra 12 Aralık’ta teftişe başladığı ortaya çıktı. 

İçişleri Bakanlığı’ndan gelen dört müfettişin üçü İzmir Büyükşehir Belediyesi, biri de ESHOT Genel Müdürlüğü’nde incelemeye yapıyor. Müfettişler 2007-2011 yılları arasındaki idari, mali tüm işlemleri, Büyükşehir Belediye Meclis kararlarını mercek altında aldı. Daire başkanlıkları ve müdürlüklerden müfettişlere sürekli dosya, evrak ve belgeler taşınmaya başlandı. Teftişin üç yılda bir yapılan rutin bir çalışma olduğu, 2011 yılı başında olması beklenirken seçim dönemi ve eleman eksikliği nedeniyle yıl sonuna kaldığı öne sürüldü.

İMAR PLANLARI İNCELENİYOR 

Müfettişler; Belediye Meclisi’nin aldığı imar, mali ve idari kararları, uygulamalara ait belgelerle karşılaştırmalı olarak inceliyor. Örneğin ilçe belediyelere yapılan maddi yardımların meclis kararları, ödemenin şekli ve gerekçesinin mevzuata uygunluğu kontrol ediliyor. İmarla ilgili öncelikli olarak 1/25 bin ölçekli ve 1/5000 ölçekli planlar ve bunlara dair kararlar incelemeye alındı. Müfettişler yapılan ihalelerin de İhale yasasına uygunluğu konusunda rapor yazmak üzere çalışma yapıyor.

MEMUR ATAMALARI MERCEK ALTINDA 

İdari karar ve uygulamalarla ilgili en dikkat çekici inceleme, memur atamaları ve görevlendirmelerin usulüne uygun yapılıp yapılmadığı konusu. Birimlerde görev yapanların tam olarak ne iş yaptığı da yazılı olarak istendi. Belediyede yapılan satın alma işlemleri, yapılan ödemelerle ilgili belgeler de incelemeye alındı. Müfettişler, teftiş kapsamında her biri konularında bilgili olduğu belirtilen yardımcılarla birlikte çalışıyor. ESHOT Genel Müdürlüğü’nde de müfettiş, satın almalar, ihaleler, otobüs kiralamaları, atamalar gibi konularda inceleme yapıyor.

BAKAN’IN AÇIKLAMASININ ARDINDAN 4 MÜFETTİŞLE TEFTİŞ 

Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun 16 Kasım’da yaptığı açıklamada 1 Mayıs 2011’de belediyeye düzenlenen polis operasyondan sonraki süreçte vergi denetmeni, Sayıştay denetçisi, savcılığın görevlendirdiği bilirkişiler ve mülkiye müfettişleri dahil 80’e yakın denetçinin tüm birim ve şirketlerde denetim, inceleme yaptığını açıklamasından sonra önce 22 Kasım’da ikinci operasyon gerçekleşti. Ardından 11 Aralık’ta İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, “Geçen hafta itibariyle İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bakanlık müfettişi bulunmuyor” açıklaması yaptı.

Bakan Şahin’in İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde müfettiş bulunmadığını açıklamasından bir gün sonra İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne dört müfettiş teftiş için gelerek çalışmalarına başladı.

İLÇE BELEDİYELER VE VALİLİĞE BAĞLI MÜDÜRLÜKLERDE DE TEFTİŞ 

Öte yandan Büyükşehir Belediyesi dışında Bayraklı, Narlıdere, Güzelbahçe, Menemen, Gaziemir, Bergama, Foça, Menderes, Çiğli ve Karabağlar ilçe belediyelerinde de müfettişler 3 yıllık teftiş başlattı. Ayrıca Valilik İl Planlama ve Koordinasyon Müdürlüğü, İl Dernekler Müdürlüğü, İl Nüfus ve Vatandaşlık Müdürlüğü, Adnan Menderes Havalimanı Mülki İdare Amirliği, İl Özel İdaresi, İl Sivil Savunma Arama Kurtarma Birlik Müdürlüğü, İl Emniyet Müdürlüğü, İl Jandarma Komutanlığı, Sahil Güvenlik ve Deniz Bölge Komutanlığı’nın da teftişe girdiği öğrenildi.

Kaynak : Muhalif Gazete

Bu konu hakkındaki yorumunuz

  

  

  

Diğer sounçlar..

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
BİLİM VE TEKNOLOJİ
DÜNYA
DW HABER
EKONOMİ
GÜNDEM
KÖŞE YAZILARI
KÜLTÜR & SANAT
MEDYA & MAGAZİN
SAĞLIK
SPOR
YOUTUBE