Gazetecilere KCK baskını

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü KCK’ya yönelik 7 ilde yapılan operasyonlarda gazetecilerin de aralarında bulunduğu 38 kişi gözaltına alındı. Bazı basın kuruluşlarının merkezlerine ve gazetecilerin evlerine Terörle Mücadele ekiplerince baskınlar düzenlendi.

İstanbul’da yeni bir Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) operasyonu başladı. Saat 06.00’a doğru başlayan operasyonun basın merkezlerinde yoğunlaştığı belirtiliyor. Etkin Haber Ajansı (ETHA), Dicle Haber Ajansı (DİHA) ve Özgür Gündem basılan haber merkezlerinden. Öte yandan bu yayın kuruluşlarında çalışan gazetecilerin evleri de basıldı. Bu baskınlarda gözaltına alınan gazetecilerden bazılarının DİHA İstanbul Haber Müdürü Fatma Koçak, ETHA editörü Arzu Demir, Berxwedan Yaruk, Nahide Ermiş, Çağdaş Kaplan, Ömer Çelik, Çiğdem Aslan, Cihan Albay, Kenan Kırkaya, Semiha Alankuş, Sadık Topaloğlu, Zuhal Tekiner, Ertuş Bozkurt olduğu öğrenildi.

Van’da çadırda gözaltına alındı 

Alınan bilgilere göre, Van’da da DİHA’nın büro olarak kullandığı çadıra da baskın yapıldı ve tüm hardisklere el kondu. DİHA muhabiri Evrim Kepenek ise görev yaptığı deprem bölgesindeki çadırda gözaltına alındı.

Birgün ve Vatan muhabirleri de var 

25’i İstanbul’da toplam 38 kişinin gözaltına alındığının öğrenildiği operasyonda Birgün gazetesi muhabiri Zeynep Kuray’ın ve Vatan gazetesi muhabiri Çağdaş Ulus’un da evi basıldı ve gözaltına alındı. Fransa merkezli uluslararası bir ajans olan AFP’nin foto-muhabiri Mustafa Özer de gözaltındaki isimler arasında.

Gözaltına alınanlar Adli Tıp Kurumu’ndaki sağlık kontrollerinin ardından Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kaynak : CNN TÜRK

Bu konu hakkındaki yorumunuz

  

  

  

Diğer sounçlar..

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
BİLİM VE TEKNOLOJİ
DÜNYA
DW HABER
EKONOMİ
GÜNDEM
KÖŞE YAZILARI
KÜLTÜR & SANAT
MEDYA & MAGAZİN
SAĞLIK
SPOR
YOUTUBE