Emine Ülker Tarhan sözlerinin arkasında durdu

CHP Grup Başkanvekili Emine Ülker Tarhan, YARSAV Başkanlığı döneminde “YARSAV’ın militanı olacak adam lazım bize” şeklindeki konuşmasının bir internet sitesinde yayınlanmasıyla ilgili, “Çok güzel, çok doğru söylemişim” dedi.

TBMM – Tarhan, TBMM’de gazetecilerin, internet sitesine yansıyan ses kaydıyla ilgili soruları üzerine, YARSAV’ın militanı olmak demenin, yargı bağımsızlığı ve yargıç güvencisinin militanı olmak anlamına geldiğini söyledi.

 YARSAV’ın tüzüğünün ilk 5 maddesinin buna ilişkin olduğunu ifade eden Tarhan, “Demokratik hukuk devletinin militanı olmaktır. Onun için çok güzel, doğru söylemişim. Sözlerimin sonuna kadar arkasındayım” dedi.

Tarhan, “Suç duyurusunda bulunacak mısınız?” sorusuna, “Beni hiç rahatsız etmedi, dinledikleri sözler. Çok doğru sözler söylemişim. Ama karanlık kulaklar, başkalarına zarar verebilir, bana değil” karşılığını verdi.

Kaynak : Radikal.com.tr

Bu konu hakkındaki yorumunuz

  

  

  

Diğer sounçlar..

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
BİLİM VE TEKNOLOJİ
DÜNYA
DW HABER
EKONOMİ
GÜNDEM
KÖŞE YAZILARI
KÜLTÜR & SANAT
MEDYA & MAGAZİN
SAĞLIK
SPOR
YOUTUBE