Yardım çeklerini yakınlarına dağıtmış!

Arınç’tan şok suçlamalar…

AKtroller birbirine girdi..

Apple Glass üretimi için hazırlıklar başladı

Intel Core i9-10900K hız aşırtma rekoru kırdı!

iPad Pro 2020 inceleme!

  • Milli Eğitim'in tarikatlarla protokolü, buzdağının görünen kısmı mı? DW HABER 18.12.2023

Kılıçdaroğlu yanıt verdi: “Militan yargı”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İzmir mitinginde Yargıtay’a seçilen üyeler için kullandığı “militan yargı” ifadesi tartışılıyor. Kılıçdaroğlu, “özür bekliyoruz” açıklaması yapan HSYK’ya “asıl onlar benden özür dilesin” yanıtını verdi; bir kez daha “yargının militanlaştığını” savundu.

Kılıçdaroğlu, 2012 yılı bütçe tasarısının TBMM Genel Kurulundaki görüşmelerinde yaptığı konuşmada,bütçelerin, sadece Türkiye için değil, bütün ülkeler için önemli belgeler olduğuna işaret etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bugün Genel Kurulda olmasını, eleştirileri dinlemesini istediklerini ifade eden Kılıçdaroğlu, Erdoğan’a, rahatsızlığı nedeniyle Allah’tan şifa dileyerek, bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni etti.

“Çok başlılık sağlıklı karar alınmasını engelliyor” 

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, ekonomi yönetiminde kaos ve çok başlılık olduğunu ileri sürerek, Ekonomi, Kalkınma, Maliye, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Gümrük ve Tekel bakanlıkları, Hazine’den sorumlu başbakan yardımcılığı olduğunu anımsattı.

Kılıçdaroğlu, çok başlılığın söylemlere de yansıdığını ileri sürdü. Başbakan Erdoğan’ın, 26 Haziranda yaptığı konuşmada, “Türkiye şu anda sağlam zeminde yürüyor, krizle işimiz yok” dediğini, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı’nın ise “Ekonomik kriz yolda, fazla para harcamayın” uyarısında bulunduğunu belirten Kılıçdaroğlu, “Kime inanacağız?” diye sordu. Kılıçdaroğlu, bu çok başlılığın, sağlıklı kararların alınmasını engellediğini ifade etti.

“6 mali af” 

BM İnsani Gelişme Endeksi’ne göre 2000’de dünya sıralamasında 80. sırada olan Türkiye’nin, 2010’da 92. sıraya gerilediğini belirten Kılıçdaroğlu, “Yazık günah değil mi bu ülkeye? O kadar borçlandınız, dünyanın malını sattınız, geldiğiniz sonuç bu” görüşünü savundu.

Bir başka rekorun daha olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, sözlerini, “Cumhuriyet tarihinde AKP dışında hiçbir hükümete nasip olmadı; 9 yılda 6 tane mali af. Niye mali af çıkar; vatandaş borcunu ödeyemiyor diye. Bir çıkarıyorsun, iki çıkarıyorsun, üç çıkarıyorsun; ödeyemiyor. AKP’li milletvekillerinden rica ediyorum. Yurtdışına gittiklerinde sorsunlar hangi hükümet kendi döneminde bu kadar mali af çıkarmıştır. Bu kadar mali affın anlamı, ekonomi iyi yönetilmiyor. Yönetilseydi herkes parasını öderdi” diye sürdürdü.

Kılıçdaroğlu, bu kadar af çıkmasının, vatandaş ile devlet arasında güven bunalımı doğurduğunu vurgulayarak, toplumda, “Niye ödeyeyim, nasılsa af çıkacak” beklentisinin oluştuğunu belirtti. Kılıçdaroğlu, Hükümetin, bu beklentiyi oluşturduğunu ileri sürerek, Hükümetin, bu açıdan “defolu” olduğunu savundu.

“Koltuğuna çivilenmiş” 

Kılıçdaroğlu, herşeyin siyaset konusu olabileceğini ancak bilim dünyasına siyasetin giremeyeceğini söyledi. Kılıçdaroğlu, KHK ile “TÜBA’ya atamayı biz yapacağız” denildiğini belirterek, “Bu şuna benzer, (Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası’ndaki çalgı çalanlardan 3’ünü ben atayacağım , sen atama)” diye konuştu.

Kemal Kılıçdaroğlu, Hükümetin, Van, Erciş depreminde “çuvallama rekoru” kırdığını, ilk kez bir hükümetin, bir depremde bu kadar çuvalladığını ileri sürdü.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in, “baltayı taşa vurduğunu, deprem vergileriyle yol yaptıklarını” söylediğini anımsatan Kılıçdaroğlu, “Bunu söyleyen Sayın Bakan, kusura bakmasın ama verginin ve bütçedeki birlik prensibinin ne olduğunu bilmeyen bir bakandır. Açsın bütün üniversitelerde okutulan bütçe kitaplarına baksın, bunları okuyan her yurttaş böyle bilir” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan’ın, “Ruhsatları kim bilir kim izin veriyor?” dediğini, bu inşaat ruhsatlarını Tabip Odası, Uganda’daki belediyenin vermediğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Japonya’da deprem olduktan sonra, bir bakanın, yaptığı açıklamayla depremzedeleri kızdırdığı için istifa ettiğini dile getirerek, “Bizde istifa eden var mı? Hepsi koltuğunda çivilenmiş vaziyette, asla gitmez” dedi.

Kaynak : CNN TÜRK

Yorumlara Kapalı.

SİTE İÇİ ARAMA

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

SON EKLENENLER

Soylu’nun sözlerine sert tepki