Yardım çeklerini yakınlarına dağıtmış!

Arınç’tan şok suçlamalar…

AKtroller birbirine girdi..

Apple Glass üretimi için hazırlıklar başladı

Intel Core i9-10900K hız aşırtma rekoru kırdı!

iPad Pro 2020 inceleme!

  • Milli Eğitim'in tarikatlarla protokolü, buzdağının görünen kısmı mı? DW HABER 18.12.2023

Sinirler gerildi küfürler havada uçtu

Terör gündemiyle toplanan Meclis Genel Kurulu’nda sinirler gerildi, milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü, küfürler havada uçuştu. Genel Kurul Salonunda “köstebek”, “Sus lan”, “terbiyesiz”, “şerefsizler” sesleri yükseldi.

ANKARA – Terör gündemiyle toplanan Meclis Genel Kurulu’nda sinirler gerildi, milletvekilleri birbirlerinin üzerine yürüdü, küfürler havada uçuştu. Genel Kurul Salonunda “köstebek”, “Sus lan”, “terbiyesiz”, “şerefsizler” sesleri yükseldi.

Meclis Genel Kurulu terörle ilgili Genel Görüşme öncesi ön görüşme için saat 14.00’te toplandı. AKP, CHP, MHP ve BDP’nin verdiği genel görüşme önergelerinin birleştirilerek görüşülmesi kabul edildi. Ancak CHP ve MHP kapalı oturum yapılmasına karşı çıktı. Bu arada CHP sıralarından “Köstebek nerede” sesleri yükseldi.

“BAŞBAKAN NEREDE” SESLERİ

Genel görüşmenin ön görüşmesinin kapalı yapılmasına karşı çıkan MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, görüşmelerin açık yapılmasını istedi. Oturumun açık yapılmasını talep eden CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce de, “Başbakan burada yok. Türkiye kan ağlıyor Sayın Başbakan nerede? Sayın Başbakan bilgi vermeli, Meclis’i ciddiye almalı. Hükümet burada kapalı oturum yaptığında yeni bilgiler yapacaksa kapalı oturum olur ama milletimiz yasak savma işlerden, ‘kanı yerde kalmayacak’ söylemlerini duymak istemiyor. Eğer burada konuşulanlar özel temsilci aracılığıyla Oslo’dan Kandil’e ulaştırılacaksa bunu milletimiz de duysun, neden 10 yıl bekleyelim. İsrail bir askeri için bin Filistinliyi serbest bırakıyorsa bu memleketin 25 tane gariban çocuğunu al bayraklarla toprağa gömerken parlamento burada olmalıdır. Herkes şunu bilsin ki Beşir Atalay’ı o kürsüden konuşturmayacaktır” dedi.

SALONDA TANSİYON YÜKSELDİ, VEKİLLER SIRA KAPAKLARINA VURDU

İnce’nin bu sözleri tansiyonu yükseltti. AKP milletvekilleri sıralara vurarak tepki gösterdi. CHP sıralarından ise alkışla karşılık geldi.

İnce’nin konuşmasının ardından AKP Grup Başkanvekili Nurettin Canikli söz aldı. Canikli kapalı oturum istedi. Canikli konuşurken CHP sıralarından “Başbakan nerede” sesleri yükseldi. İnce’nin “Milletten gizleyecek bir şeyimiz yok, Başbakan nerede” şeklinde sözleri salonda tansiyonu yükseltti. AKP milletvekilleri sıra kapaklarına vurarak tepki gösterdi. Bu arada CHP’li İnce “Başbakan buraya gelecek” diye yüksek sesle bağırdı. İnce, “Sorumluluk Başbakan’ındır. Başbakan gelecek bu Meclis’e hesap verecek. Millet her şeyi duysun” deyince AKP’li milletvekilleri ayağa kalktı. Tartışmalar üzerine oturuma 10 dakika ara verildi.

SAKIK, İNCE’NİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Arada da tartışmalar devam etti. CHP ve BDP’liler arasında karşılıklı ağız dalaşı yaşandı. BDP’li Sırrı Sakık, “Otur yerine burayı şov yerine dönüştürmeyin” diyerek ayağa kalkıp CHP ve MHP’li vekillere tepki gösterdi. CHP’li Ahmet Toptaş da ayağa kalkarak, BDP sıralarına doğru hareket etti. Ancak yanındaki milletvekili arkadaşları tarafından engellendi.

BDP’li Sakık, tartıştığı CHP’li milletvekillerini dışarı çağırdı, CHP’li İnce’nin üzerine yürüdü. Ancak tartışmanın kavgaya dönüşmemesini Bağımsız Milletvekili Ahmet Türk engelledi. Daha sonra salonda “Sus lan”, Terbiyesiz”, “Şerefsizler” sesleri duyuldu.

AKP-CHP’Lİ VEKİLLER BİRBİRİNİN ÜZERİNE YÜRÜDÜ

Verilen arada da tansiyon düşmezken AKP ve CHP’li milletvekilleri de birbirlerinin üzerine yürüdü. Ancak araya giren vekiller tartışmanın büyümesini engelledi. Verilen aradan sonra kapalı oturuma geçildi.

KILIÇDAROĞLU GENEL KURUL’DA

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu görüşmeleri genel kurul salonundan takip etti. MHP lideri Devlet Bahçeli Meclis’e gelmedi. Bakanlar Kurulu’nda Başbakan Yardımcıları Bülent Arınç, Beşir Atalay, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Çalışma Bakanı Faruk Çelik, Milli Eğitim Ömer Dinçer, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AB Bakanı Egemen Bağış, Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu yer aldı.

Terörle ilgili genel görüşme 26 Ekim Çarşamba günü saat 14.00’de yapılacak.

Kaynak : GAZETEPORT

Yorumlara Kapalı.

SİTE İÇİ ARAMA

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

SON EKLENENLER

Soylu’nun sözlerine sert tepki