Edirne’de gizli kamera skandalı

Edirne Belediye Başkanı Sedefçi’nin, odasındaki televizyonun içine yerleştirilmiş kamera sistemiyle izlendiği ortaya çıktı. Sedefçi: Televizyon geldiğinde Hanefi Avcı emniyet müdürüydü.

Edirne Belediyesi Makine İkmal Bakım ve Onarım Şefi’nin odasındaki oda spreyi sıkma makinesinin içinde dinleme cihazının bulunmasının ardından, şimdi de Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin odasındaki televizyonun içinde kamera bulundu.

Aralık 2009’da, Makine İkmal Bakım ve Onarım Birimi Şefi’nin odasında, oda spreyi sıkma makinesinin içinde, dinlemede kullanıldığı düşünülen bir cihaz bulunmuştu. Anteni ve seri numarası tespit edilen cihazı, Emniyet Müdürlüğü ‘demirbaş’ olduğunu belirterek istemişti. Bunun üzerine de cihaz yazılı bir tutanakla Emniyet’e teslim edilmiş, belediye yetkilileri savcılığa suç duyurusunda da bulunmuştu.

Tam dinleme cihazı olayı unutulmaya başlanmışken, Edirne Belediye Başkanı Hamdi Sedefçi’nin odasında bulunan televizyonun içinden kamera çıktı. Radikal’in sorularını yanıtlayan Sedefçi, şu bilgileri verdi:

“Televizyonun 6 ay önce aldık ve odama koyduk. Son 15 günden beri birkaç kez arıza yaptı. Ben de fişinden çektim ve tamire göndermek isterken, konuyu CHP Genel Başkan Yardımcısı Yılmaz Ateş’le paylaştım. O dönemde Hanefi Avcı, Emniyet Müdürü olarak görev yapıyordu ilimizde. Konuyu Yılmaz Ateş’le paylaşdıktan sonra, milletvekili Tacidar Seyhan geldi. Birlikte, noter çağırdık, Sony yetkili servisi ve bir de bilgisayar uzmanı ile birlikte televizyon açıldı.

Televizyonun içinde, izlediğim dijital ve karasal yayınları bir merkeze aktaran bir cihaz ile dinleme ve görüntü kaydetmeye yarayan bir cihaz bulduk. Yine de tatmin olmadım ve yine aynı marka, aynı model bir televizyon getirterek onun da içini açtık. İçinden sözünü ettiğim cihazların hiçbiri çıkmadı.

Bu televizyon geldiği zaman Emniyet Müdürü Hanefi Avcı idi; beni içeriye tıktıran emniyet müdürü… Duygusal davranıyor olabilirim ama ben bu cihazları onun koydurduğunu düşünüyorum. Yani, onun kalıntısı. Hanefi Avcı’nın bu olayı kan davasına çevirdiğini ve peşini bırakmadığını düşünüyorum. Çünkü mahkeme lehime işliyor ve beraatim istendi.”

CHP’li Yılmaz Ateş AKP’yi suçlarken, “Sayın Başbakan ve yardımcıları ile İçişleri Bakanı oturup Ankara’daki teori komplolarına kılıf bulmak yerine, somut olayın gerekçelerini Türkiye kamuoyuna ve bizlere açıklamak durumundadırlar” dedi.

Seyhan: Nerede depolanıyor

TBMM Telekulak Araştırma Komisyonu Üyesi CHP Adana Milletvekili Tacidar Seyhan ise, şunları söyledi: “Televizyonun açık olmasınına gerek yok. 220 volt elektrik alınarak hem görüntü kartına, hem de ses kartına gidiyor kablolar. VHS sistem, yakından ortam dinlemeye yarayacak bir sistem. Ayrıca iki tane anten koymuşlar. Hem de bu ses buradan ana borda gidiyor ve karasal ve dijital yayın üzerinden merkezde kaydediliyor. Aynı şekilde görüntü de ethernet kablosu üzerinden geliyor ve ana borda aktarılarak bir merkeze gidiyor. Basit bir dinleme ve kamera değil. Bunun açıklanması gereken Türkiye’de hangi merkezde depolandığıdır.”

Radikal

Bu konu hakkındaki yorumunuz

  

  

  

Diğer sounçlar..

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
BİLİM VE TEKNOLOJİ
DÜNYA
DW HABER
EKONOMİ
GÜNDEM
KÖŞE YAZILARI
KÜLTÜR & SANAT
MEDYA & MAGAZİN
SAĞLIK
SPOR
YOUTUBE