“İstanbul’u da ben fethettim diyecek”

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, “Başbakan sabah-akşam, öğle-ikindi Kılıçdaroğlu’nu konuşuyor. Yatağa girince rüyasında Kılıçdaroğlu’nu görüp, kan ter içinde uyanıyor” dedi. Aydın’dan da Erdoğan’ı eleştiren CHP lideri, “Dilinin ucuna gelse diyecek ki, ‘İstanbul’un fethini de ben yaptım’ diyecek” dedi.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin Mersin’in Silifke ilçesinde düzenlenen mitinginde konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun konuşmasından bazı başlıklar şu şekilde:

“Gece rüyasında beni görüyor”

“Başbakan, sabah-akşam, öğle-ikindi Kılıçdaroğlu’nu konuşuyor. Ben eminim, yatağa girince rüyasında Kılıçdaroğlu’nu görüp, kan ter içinde uyanıyor. Evde Kılıçdaroğlu’nun olmadığını görünce ‘oh’ diyor. Recep Bey, kaçacak yerin yok. Halk ayağa kalktı, korkuları yendi.”

“Korkak adam…”

“Korkak adamdan hayır gelmez. Korkak adamdan başbakan olmaz. Bir insanın ülkeyi yönetmesi için yiğit olması, geçmişinin temiz olması lazım. Kul hakkı yememesi lazım. Erdoğan’da bunlar var mı? Olmadığı için korkudan karşıma çıkamıyor.”

“3 Bakanlar Kurulu çıkaracak gücümüz var”

“Kadrolarımızın hepsi çok güçlü. Yurtdışında eğitim gördüler. Devlette, özel sektörde yetiştiler.Bir değil, üç bakanlar kurulu çıkaracak gücümüz var. Yetki verin bakın bu ülke adam gibi nasıl yönetilir.”

“81 ile giden tek lider benim”

“Sadece bu seçim sürecinde, 81 ile, 200’ün üzerinde ilçeye giden tek genel başkan benim. Türkiye’nin bütün coğrafyasına gideceğim. Beni dinlemeye giden tek kişi bile olsa derdini dinleyeceğim. Sözüm söz.”

“Cesaretin varsa…”

Kılıçdaroğlu, Erdoğan ile bir televizyon kanalında karşı karşıya gelme çağrısını yineleyerek, ” Eğer yüreği varsa, cesareti varsa, istediği televizyon kanalında karşıma çıkar, bu lafları bana söyler yanıtını alır. Korkuyor. Ben korkulacak adam değilim. Sakin bir insanım. Niye benden korkuyor? Çıksın televizyona cesareti varsa, yüreği varsa, onuru varsa” dedi.

“CHP birinci parti çıkacak” tepkisi

Kılıçdaroğlu, geçen yıl anayasa değişikliği için referandum yapıldığını, hiçbir üniversitenin çıkıp “Bu anayasa doğrudur ya da yanlıştır” demediğini belirterek, “Çünkü, korktular. Daha iki üç gün önce, bir iş adamı ‘CHP büyük ihtimalle birinci parti olacak’ dediği için neredeyse linç edilecekti. ‘Vay efendim sen bunu nasıl söylersin’. Söylerim, vatandaş değil miyim? Bunu söyledi diye adamı iflas mı ettirmek gerekiyor? Bakınız bir de uluslararası bir dergi, ‘Oylarınızı CHP’ye verin’ diye yazı yazmış. ‘Vay efendim CHP uluslararası çetelerle işbirliği yapıyor’. Ben, The Economist dergisini ve sahiplerini tanımam. Ama, biz demokrasiyi özgürlükleri ve batı standartlarında insan haklarını, kadın erkek eşitliğini savunuyoruz. Herkes okusun, çocuklar yatağa aç girmesin istiyoruz. Batı da bunu anlıyor bunun ne anlama geldiğini, ama bizimkiler anlamıyor” dedi.

Mersin’de Aydın’a geçti

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Aydın İstasyon Meydanında düzenlenen mitingde, “devlet mitingi yapmadıklarını”, AK Parti mitinglerine memurların zorla götürüldüğünü savundu.

CHP olarak halkın partisi olduklarını, emekten, çalışandan yana olduklarını kaydeden Kılıçdaroğlu, “Bakınız bir belge var yayınlanmış, diyor ki, ‘Resmi plakalı araçları tahsis edeceksiniz, plakaları sökecek, yerine sivil plaka takacaksınız. Recep Bey’in mitingine gideceksiniz’ diyor. Ne yaparlarsa yapsınlar CHP’nin oyları yükseliyor. AKP’nin oyları düşüyor” dedi.

“Temeli 1923 olmayanın geleceği 2023 olamaz” şeklinde bir pankart okuyan Kılıçdaroğlu, “1920’lerde Samsun’a çıkışla başlayan ulusal bağımsızlık savaşımızda, yiğit insanlar Cumhuriyet’i kurdular ve onlar dediler ki, ‘Köylü milletin efendisidir.’ 2011 yılındayız, Allah aşkına, ‘Ananı da al git’ dedi köylüye. Biz CHP olarak 1923’ün ruhuna sahibiz. Kuvayi Milliye ruhu var bizde. Yine söylüyoruz köylü milletin efendisidir. Bütün üreticilere sesleniyorum. Recep Tayyip Erdoğan’a 12 Haziran’dan sonra ders verin. Recep Bey’in ezberi bozulacak. Bozulsun mu? Recep Bey’in ezberini bozduk. Kimyasını bozduk. Ağzını da bozduk, artık normal konuşamıyor” dedi.

“Dilinin ucuna gelse diyecek ki, ‘İstanbul’un fethini de ben yaptım’ diyecek” diyen Kılıçdaroğlu, “Sen itiraf etmedin mi, ‘Benim bakanlarım yolsuzluk yaptı’ diye? Pamuk, angus başka yerden geliyor. Bu ülkenin ovaları var mı, yaylaları var mı, bereketli yağmurları var mı, yiğit insanları var mı, birileri köşeyi dönsün diye kimse kazanmasın, üretici kazanmasın mı? Halkın iktidarında buna izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

Kaynak : CNN TÜRK

Bu konu hakkındaki yorumunuz

  

  

  

Diğer sounçlar..

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
BİLİM VE TEKNOLOJİ
DÜNYA
DW HABER
EKONOMİ
GÜNDEM
KÖŞE YAZILARI
KÜLTÜR & SANAT
MEDYA & MAGAZİN
SAĞLIK
SPOR
YOUTUBE