Erdoğan’a suç duyurusu

CHP ve TGB üyeleri; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın YGS protestolarına ilişkin yaptığı “Biz de onların karşısına 5 bin, 10 bin genci koyarız ama gerilimden yana değiliz” açıklamasıyla ilgili suç duyurusunda bulundu.

İstanbul – CHP Parti Meclisi üyesi avukat Mahmut Tanal, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın YGS protestolarına ilişkin yaptığı “Biz de onların karşısına 5 bin, 10 bin genci koyarız ama gerilimden yana değiliz” açıklamasının Türk Ceza Kanunu’nun 214. maddesi uyarınca “suç işlemeye tahrik” kapsamında olduğu iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

TGB de suç duyurusunda bulundu

Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri de, YGS protestolarını değerlendirirken kullandığı sözlerle, ”halk arasında korku ve panik yaratmak amacıyla tehdit, halkı kin ve düşmanlığa tahrik ve aşağılama” suçlarını işlediği iddiasıyla, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hakkında suç duyurusunda bulundu.

TGB Ankara il yöneticisi Nadir Temeloğlu, beraberindeki birlik üyeleriyle adliye önünde yaptığı basın açıklamasında, Başbakan Erdoğan’ın, ”Onlar YGS sınavının karşısında tavır ortaya koyduklarını açıklarken, biz de kalkarız onların karşısına 5 bin, 10 bin tane genci koyarız” dediğini anımsattı.

Başbakan Erdoğan’ın, ”hak arayan lise öğrencilerinin karşısına kendi yandaşlarını koyarak, toplumda meydana gelecek kutuplaşmanın faili olduğunu” ifade eden Temeloğlu, Erdoğan’ın bu sözlerle suç işlediğini söyledi.

Zaman zaman sloganlar atan TGB üyeleri, açıklamanın ardından suç duyurusu dilekçelerini Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına verdiler.

Kaynak : Cumhuriyet Haber Portalı

Bu konu hakkındaki yorumunuz

  

  

  

Diğer sounçlar..

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
BİLİM VE TEKNOLOJİ
DÜNYA
DW HABER
EKONOMİ
GÜNDEM
KÖŞE YAZILARI
KÜLTÜR & SANAT
MEDYA & MAGAZİN
SAĞLIK
SPOR
YOUTUBE