YÖK Başkanı Yusuf Ziya Özcan, oğlunun mezuniyet törenine katıldı. Ama tören bitmeden gitmek zorunda kaldı. Nedeni bir grup öğrencinin protestosu. Öğrenciler üniversitelerde siyasi görüş açıklayanlara baskı yapıldığını ileri sürdüler. YÖK Başkanın’dan da cevap beklediler ama Özcan konuşmadı. Onun yerine Bilkent Üniversitesi’nden mezun olan oğlu Kaan Özcan, “babamın yaptıklarından gurur duyuyorum” diyerek YÖK Başkanı’nı savundu.
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, oğlu İzzet Kaan’ın Bilkent Üniversitesi İşletme Bilgi Yönetimi Bölümü’nden mezun olması nedeniyle düzenlenen törene katıldı.
Bilkent Üniversitesinden bu eğitim-öğretim yılında mezun olanlar için Bilkent Odeon’da tören düzenlendi. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Abdullah Atalar, bir süre önce Bilkent Üniversitesi’nin kurucusu İhsan Doğramacı’nın vefat ettiğini anımsatarak, Doğramacı’nın vizyonuyla, üstün zekasıyla çalışkanlığıyla Türkiye’nin önde gelenlerinden biri olduğunu söyledi.
Doğramacı’nın birçok üniversitenin kuruluşuna öncülük ettiğini belirten ve eğitime yönelik çalışmalarını anlatan Atalar, “Hocabey fiziken aramızda değil ama manen aramızda ve olmaya devam edecek” diye konuştu.
Atalar, mezunlara, şöyle seslendi: “Önümüzdeki yıllarda her biriniz değişik şeyler yapacak. Bütün bunları yaparken Bilkent’te edindiğiniz çalışma disiplininin faydalarını hissedeceksiniz. Bir işi teslim tarihinde yetiştirmeye çalışırken hocalarınızın projelerinizin teslim tarihi konusunda niye katı davrandığını kavrayacaksınız. Alırken sevmediğiniz bazı derslerin daha sonra çok işe yaradığını fark edeceksiniz. Bundan sonraki yıllarda da Bilkent Üniversitesinin desteğini yanınızda hissedeceksiniz. Eminim ki hepiniz çok iyi birer dünya vatandaşı olacaksınız.”
Törene, YÖK Başkanı Özcan’ın yanı sıra eşi Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Kıvılcım Metin Özcan, Nesligül Cavcav ile oğlu İlhan Cavcav ve diğer aile fertleri de katıldı.
Törende, mezunlar sahneye tek tek çağrılarak diplomaları verildi. YÖK Başkanı Özcan, yanında küçük İlhan Cavcav ile sahneye geldi ve diplomasını alan oğlu Kaan’ı sarılarak tebrik etti.
Prof. Özcan, tören alanından ayrılacağı sırada, ellerinde hükümeti ve YÖK’ü protesto eden dövizler taşıyan ve “TKP’li” olduklarını iddia eden bir grup öğrencinin protestosuyla karşılaştı.
Bu arada, Bilkent Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Prof. Dr. Ali Doğramacı, Özcan’ı törenin yapıldığı binaya götürdü. Özcan, daha sonra tören alanından ayrıldı.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan İzzet Kaan Özcan, mezun olduğu için hem heyecanlı hem de okulundan ayrılacağı için üzüntülü olduğunu belirterek, “Ama bundan sonra yeni bir hayat bizi bekliyor. Artık tek başımızayız” dedi.
İzzet Kaan Özcan, yarın askerlik için başvuracağını, askerlikten sonra da Dışişleri Bakanlığında çalışmak istediğini söyledi.
Bir gazetecinin, “Babanız bir protestoyla karşılaştı. Bu mutlu gününüzde böyle bir şeyle karşılaştınız, üzüldünüz mü?” sorusu üzerine “Böyle şeyler olabilir. Zaten buna alıştık artık. Hiç mühim değil. Hiç üzülmedim. Çünkü ben babamla gurur duyuyorum. Onların gelip burada bağırıp çağırmaları, protesto etmeleri beni hiç etkilemedi. Her zaman babamın arkasındayım” diye konuştu.
“Protesto eden öğrencilerin bazı talepleri vardı, siz onlara katılıyor musunuz?” sorusuna Kaan Özcan, “Ben onların taleplerine katılmıyorum” yanıtını verdi.
Nesligül Cavcav da oğlunun mezuniyetinden duyduğu mutluluğu dile getirdi.
CNN TÜRK












Bu konu hakkındaki yorumunuz