Hakkari Valisi’den çarpıcı açıklama

“Samsun’da birileri bir şeyler yapıyor, yumruğu Hakkari yiyor”

Hakkari’de çıkan olaylarda polisin göstericilere yönelik sert tavır gösterdiğini öne süren 19 sivil toplum örgütü temsilcisi Hakkâri Valisi Muammer Türker’i ziyaret etti. Ziyarette konuşan Türker, “Samsun’da birileri bir şeyler yapıyor, yumruğu Hakkari yiyor” dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Hakkari İl Teşkilatı, kapatılan DTP’nin genel başkanı Ahmet Türk’e yapılan saldırıyı kınamak amacıyla düzenlediği yürüyüş ve basın açıklamasının ardından olaylar çıkmış ve çok sayıda kişi yaralanmıştı. Bunun üzerine bir araya gelen 19 sivil toplum örgütü temsilcisi, Hakkari Valisi Muammer Türker ile bir araya geldi. Basın mensuplarının kısa bir görüntü almasından sonra kapalı olarak devam eden toplantı öncesi Vali Türker, “Samsun’da birileri bir şey yapıyor yumruğu Hakkari yiyor” dedi.

Yaklaşık 2 saat devam eden toplantıdan sonra valilik önünde basın mensuplarına sivil toplum örgütleri adına açıklamada bulunan Hakkari İl Genel Meclisi Başkan Yardımcısı Ahmet Korkmaz, Vali Türker’e halkın talepleri doğrultusunda son gelişmeleri aktardıklarını söyledi. Korkmaz, “Sayın valimiz ile birlikte tüm konuları samimi bir şekilde konuştu. Toplantının çok faydalı geçtiğini söyleyebilirim. Birçok gelişmeleri etraflı bir şekilde değerlendirdik. Saldırı ve baskılar gibi konuları değerlendirdik” dedi.

Zeki DARA / HAKKARİ (Habertürk)

Bu konu hakkındaki yorumunuz

  

  

  

Diğer sounçlar..

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
BİLİM VE TEKNOLOJİ
DÜNYA
DW HABER
EKONOMİ
GÜNDEM
KÖŞE YAZILARI
KÜLTÜR & SANAT
MEDYA & MAGAZİN
SAĞLIK
SPOR
YOUTUBE