Adalet Bakanlığı’na dilekçeyle soruldu.
Öztürk; İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın Ergenekon soruşturmasını yürüten Beşiktaş adliyesindeki hakim ve savcıları ayarlayıp ayarlamadığının araştırılmasını istedi.
Ergenekon Soruşturması kapsamında tutuklanan Avukat Serdar Öztürk tutuklu bulunduğu Silivri Cezaevi’nden Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı’na gönderdiği dilekçede, “Habur’dan giren teröristlerin serbest bırakılması için hakim ve savcıyı ayarladık” dediği iddia edilen İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın Ergenekon soruşturmasını yürüten Beşiktaş adliyesindeki hakim ve savcıları ayarlayıp ayarlamadığının araştırılmasını istedi.
Avukat Serdar Öztürk, Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu’na gönderdiği bir sayfalık dilekçede, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın kapatılan DTP milletvekillerine Kandil Dağı’ndan gelerek Habur Kapısı’ndan giriş yapacak olan teröristler için “Hakim ve savcılar ayarlandı. Tutuklanmayacaklar” diye söz verdiğine ilişkin iddiaların kapatılan DTP milletvekilleri tarafından açıklandığını söyledi.
Beşiktaş adliyesinde yürütülen soruşturma ve yapılan yargılamada, çoğu masum olan, tek suçları ABD ve AK Parti karşıtlığı olan kişilerin uzun süredir tutuklu olduğunu belirten Serdar Öztürk, “Habur’dan giren teröristlerin serbest bırakılması ayarlamasını hakimler ve savcılar nezdinden yaptığı iddia olunan İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın, Ergenekon-Ümraniye soruşturması kapsamında tutuklanan kişilerin tutukluluk hallerinin, ölene kadar veya elden geldiğince uzun tutulması yönünde Beşiktaş adliyesindeki hakimleri ve savcıları ayarlayıp ayarlamadığının araştırılmasını istiyorum” dedi.
Kaynak : Haber1.com











Bu konu hakkındaki yorumunuz