Erdoğan: "Türkiye kendi kararlarını kendi verir"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yarın Türk-Arap Forumu’nun Şam’da gerçekleştireceği zirveye katılmak üzere Suriye’ye gidiyor. Erdoğan ziyareti öncesi yaptığı açıklamada, “Türkiye kendi kararlarını kendi verir” diyerek Türkiye’nin yüzünü doğuya döndüğü eleştirilerine yanıt verdi.

Başbakan Erdoğan Şam ziyareti öncesi Suriye’li gazetecilerle bir araya geldi.

Erdoğan konuşmasında komşularla ilişkilerin iyi gitmesinin, “Türkiye’nin yüzünü Doğu’ya dönmesi” olarak algılandığı söyledi.

Başbakan, “Bizim yeni dostlar kazanmamızı istemeyenler var ancak Türkiye kendi dostlarını seçebilir, kendi kararlarını kendi verebilir” diyerek Türkiye’nin yeni dış politikasının zaten “dost kazanma” stratejisi üzerine kurulu olduğunu hatırlattı.

Başbakan Erdoğan, akşam saatlerinde gideceği Suriye’de Başbakan Muhammed Naci Otri ile görüşecek. Erdoğan ile Otri’nin görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Başbakan Erdoğan’ın ziyaretinin ikinci günü olan 23 Aralık’ta katılacağı toplantı çerçevesinde, Türkiye ile Suriye arasında bir dizi anlaşma, protokol ve mutabakat muhtırası imzalanması öngörülüyor.

CNN TÜRK

Bu konu hakkındaki yorumunuz

  

  

  

Diğer sounçlar..

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
BİLİM VE TEKNOLOJİ
DÜNYA
DW HABER
EKONOMİ
GÜNDEM
KÖŞE YAZILARI
KÜLTÜR & SANAT
MEDYA & MAGAZİN
SAĞLIK
SPOR
YOUTUBE