Erdoğan: TSK zan altında kalamaz

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İrtica İle Mücadele Eylem Planı’yla ilgili olarak, “Türk Silahlı Kuvvetleri zan altında kalamaz” dedi. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de konuyla ilgili olarak “olağanüstü bir durum değil” diye konuştu.

İrtica İle Mücadele Eylem Planı’nın orjinalinin Ergenekon savcılarına gönderildiği ve savcılığın da 6 askeri ifade vermek için çağırdığı yönündeki haberlerle ilgili bir açıklama da Başbakan Erdoğan’dan geldi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, “İrticayla Mücadele Eylem Planı”na ilişkin yeni gelişmelerle ilgili olarak “Temennim odur ki şu andaki yazılanlar, çizilenler veya söylenenler doğru çıkmasın, yanlış çıksın. Böyle bir bedeli Türkiye Cumhuriyeti Devleti kaldıramaz. Özellikle de Silahlı Kuvvetlerimizin böyle bir zan altında kalmasını da tabii hazmetmek kabul edilebilir gibi değil” dedi.

Başbakan Erdoğan, Pakistan’dan İran’a giderken uçakta gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, “Cumhuriyet Savcılığı bazı askeri personelin ifadesinin alınması için başvuru yaptı. Bu konuyla ilgili bir değerlendirmez olacak mı?” sorusuna “Temennim odur ki şu andaki yazılanlar, çizilenler veya söylenenler doğru çıkmasın, yanlış çıksın. Böyle bir bedeli Türkiye Cumhuriyeti Devleti kaldıramaz. Özellikle de Silahlı Kuvvetlerimizin böyle bir zan altında kalmasını da tabii hazmetmek kabul edilebilir gibi değil” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, “Burada tabii son olarak özellikle adını vermeyen, bu iddianın sahibi kişi tanık olarak dinlenebileceğinden, ifade verebileceğinden falan bahsetti. Yani gerçekten bu kişi ortaya çıkacak mı? Gelip ifade verecek mi? Öyle zannediyorum ki böyle bir şey olur da ifade verirse o zaman bir çok gerçek çok daha net ortaya çıkar. Tabii burada hiç kimsenin aslında üzülmemesi, hiç kimsenin bana göre (niçin böyle bir şey oluyor?) diye de bir sıkıntının içerisine girmemesi gerekir. Hepimiz doğru olanın, gerçeğin ortaya çıkmasının ülkemiz için hayırlı olacağı noktasında birleşmemiz lazım. Doğrusu ben şu anda işin başından bu yana izlediğim gibi yine izlemeye devam ediyorum. Konunun takibine aynı şekilde arkadaşlarımızla devam ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“Genelkurmay Başkanı ile görüşeceğim”

Erdoğan, “Ben tabii medya üzerinden Genelkurmay Başkanı ile konuşmak istemem, ama döndükten sonra zaten haftalık rutin görüşmemiz oluyor. Belki bu görüşme vesilesiyle bir araya geldiğimizde bu konuyu muhakkak görüşeceğiz. Önemli bir konu ve aramızda bu konuyu görüşerek süreci değerlendiririz” diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, “Yurt dışından gelişlerin durdurulması kararını Sayın Genelkurmay Başkanı ile aldığınız yönünde haberler var…” denilmesi üzerine de “Tam aksine bu, Koordinatör Bakanımla beraber görüşerek aldığımız bir karar” dedi.

Gül: “Olağanüstü bir durum değil”

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ise resmi ziyaret gerçekleştirdiği Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da basın mensuplarıyla yaptığı sohbet toplantısında “kamuoyunda irtica belgesi olarak bilinen belgeye ilişkin subayların ifadeye çağrılması yönünde savcılığın bir girişimi olduğu iddialarının bulunduğunun” söylenmesi üzerine, “olağanüstü bir durum değil. hukuk devletinde hukukun gereği neyse o yapılır. başka bir şey yapılmaz” diye konuştu.

CNN TÜRK

Bu konu hakkındaki yorumunuz

  

  

  

Diğer sounçlar..

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
BİLİM VE TEKNOLOJİ
DÜNYA
DW HABER
EKONOMİ
GÜNDEM
KÖŞE YAZILARI
KÜLTÜR & SANAT
MEDYA & MAGAZİN
SAĞLIK
SPOR
YOUTUBE