Hakkari’nin Çukurca ilçesindeki askeri üs bölgesine teröristler havan topuyla saldırı düzenledi; 1 asker yaralandı.
Teröristler üsse 10 havan topu atışı yaptı.
Çukurca ilçesinin Irak sınırında bulunan 3. Jandarma Komando Taburu’na bağlı askerlerin görev yaptığı Dağbaşı üs bölgesine bir grup terör örgütü mensubu, Irak sınırından havan topuyla saldırdı.
Güvenlik güçleri saldırıya karşılık vererek teröristleri geri püskürttü, saldırıda 1 asker yaralandı.
Yaralı asker helikopterle Hakkari’de bulunan Fatih Kışlası’na getirilerek buradan ambulans ile asker hastanesine kaldırıldı.
Mühimmat ele geçirildi
Hakkari’nin Çukurca ilçesinde güvenlik güçleri tarafında yapılan arazi arama tarama faaliyeti esnasında terör örgütüne ait 1 adet RPG7 roketatar ve mühimmatı ele geçirildi.
Çukurca ilçesi Darsinki ve Işıklı bölgelerinde güvenlik güçleri tarafında yapılan arazi arama tarama faaliyeti sırasında, terör örgütü üyelerince toprağa gömülmüş vaziyette 1 adet RPG7 roketatar ve buna ait mühimmat bulundu. Mühimmatın olay yerinde imha edildiği, bölgede arama tarama faaliyetinin sürdürüldüğü bildirildi.
10 örgüt üyesi serbest bırakıldı
Bu arada, Irak’ın kuzeyindeki terör örgütü PKK’ya ait kamplardan kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan 10 terörist serbest bırakıldı.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, son bir hafta içerisinde terör örgütünün kamplarından kaçarak Şırnak ve Siirt’te güvenlik güçlerine teslim olan 10 terör örgütü üyesiyle ilgili soruşturma dosyasındaki incelemeyi tamamladı.
İncelemenin ardından, teröristler “etkin pişmanlık” hükümlerinden yararlandırılarak salıverildi. Şırnak’ta 16 Ekimde güvenlik güçlerine teslim olan 7 teröristin, ailelerinin ikna etmeleri sonucu bu kararı aldıkları bildirilmişti.
CNN TÜRK












Bu konu hakkındaki yorumunuz