Filipinler’de büyük hasara yol açan tropik Ketsana kasırgası Vietnam ve Kamboçya’yı da vurdu.
VİETNAM:
Kasırgada ölenlerin sayısı 41’e çıktı. Yetkililer, özellikle ülkenin orta kesimlerinde etkili olan kasırgada son olarak Quang Nam eyaletinde, evleri kayan toprağın kalan 2 kişinin cesedine ulaşıldığını, bu eyalette ölenlerin sayısının 7’ye yükseldiğini söyledi.
Quang Nam’da sel suları nedeniyle yardıma ihtiyacı olanlara ulaşılmakta güçlük çekildiği, bölgedeki kara yolunun kısmen sular altında olduğu belirtiliyor.
Thua Thien Hue eyaletinde de 1 kişinin cesedinin bulunmasıyla ölenlerin sayısının 4’e ulaştığı açıklanırken, ülkenin orta kesimlerinde, 13’ü Kon Tum da olmak üzere 6 eyalette 30 ölü olduğu kaydedildi.
Ketsana kasırgasında 10 kişinin de kaybolduğu bildirilirken, yaklaşık 170 bin evin yıkıldığı ya da hasar gördüğü, ekinler ve sulama sisteminin zarar gördüğü kaydedildi. Kasırgasından önce Vietnamlı yetkililer 350 bin kişiyi evlerinden tahliye etmişti.
Ketsana, Filipinler’de 246 kişinin ölümüne sebep olmuş, 2,3 milyon kişinin evlerini su başmıştı. Bu arada Laos’a ulaşan Ketsana’nın hızının kesilerek tropikal depresyon derecesine indiği, bölgede hafif yağmur görüldüğü, sabah debileri yükselen nehirlerin sularının normal seviyesine düşmeye başladığı bildiriliyor.
KAMBOÇYA:
Filipinler’den sonra Vietnam’ı da vuran Ketsana kasırgasında ölenlerin sayısı 41’e çıktı.
Yetkililer, özellikle ülkenin orta kesimlerinde etkili olan kasırgada son olarak Quang Nam eyaletinde, evleri kayan toprağın kalan 2 kişinin cesedine ulaşıldığını, bu eyalette ölenlerin sayısının 7’ye yükseldiğini söyledi.
Quang Nam’da sel suları nedeniyle yardıma ihtiyacı olanlara ulaşılmakta güçlük çekildiği, bölgedeki kara yolunun kısmen sular altında olduğu belirtiliyor.
Thua Thien Hue eyaletinde de 1 kişinin cesedinin bulunmasıyla ölenlerin sayısının 4’e ulaştığı açıklanırken, ülkenin orta kesimlerinde, 13’ü Kon Tum da olmak üzere 6 eyalette 30 ölü olduğu kaydedildi.
Ketsana kasırgasında 10 kişinin de kaybolduğu bildirilirken, yaklaşık 170 bin evin yıkıldığı ya da hasar gördüğü, ekinler ve sulama sisteminin zarar gördüğü kaydedildi.
Kasırgasından önce Vietnamlı yetkililer 350 bin kişiyi evlerinden tahliye etmişti.
FİLİPİNLER:
Ketsana kasırgasının hafta sonu vurduğu Filipinler’de halen sel ve toprak kaymalarının etkili olduğu, ölü sayısının da 246’ya yükseldiği bildirildi.
Başkent Manila ve çevresinin ‘ulusal afet bölgesi’ ilan edildiği, yaklaşık 2 milyon kişinin evsiz kaldığı Filipinler’de Devlet Başkanlığı Sarayı da afetzedelere yardım merkezlerinden biri olarak kullanılmaya başlandı.
Bu arada, Filipin ordusu ile ortak tatbikatlar için Filipinler’de bulunan Amerikan ordusu da, kurtarma operasyonlarına katılacak.
Manila’daki Amerikan Büyükelçisi Kristie Kenney, iki ülkenin ordusunun yapacağı uzun süreli ortak tatbikatların kurtarma operasyonlarına dönüştürüleceğini ifade etti.
CNN TÜRK












Bu konu hakkındaki yorumunuz