MHP’li Oktay Vural, CIA ajanlarının, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın korumalarına yaptığı saldırıyı sert bir dille eleştirdi.
İkinci çuval olayı gibi
CIA ajanlarının, Erdoğan’ın korumalarına yaptığı saldırıyı eleştiren MHP’li Oktay Vural, “Her ne sebeple olursa olsun, yapılan muameleyi kınıyorum” dedi.
MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyareti sırasında korumalar arasında yaşanan tartışmayı çuval olayına benzetti. Partisinin İzmir İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyen Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın ABD ziyaretinin “hangi amaçla ne için yapıldığı bilinmeyen” bir gezi olduğunu ileri sürdü.
Kimse el uzatamaz
Vural, korumalar arasındaki tartışmaya ilişkin “Ama yine de ne sebeple olursa olsun Başbakan’a yapılan muameleyi kınıyorum. İkinci çuval geçirme hadisesidir. Sayın Başbakan bu muamele karşısında küsüp oteline döneceğine Türkiye’ye dönseydi daha iyi olurdu. Kimse Türkiye Cumhuriyeti Başbakanına el uzatamaz, otel kapılarına yürütemez” dedi.
Ev ödevlerini götürdü
Başbakan Erdoğan’ın bu ülkeye ABD Başkanı Barack Obama’nın TBMM’de yaptığı konuşmada verdiği “ev ödevlerinin” sonuçlarını paylaşmaya gittiğinin ortaya çıktığını iddia eden Vural, “(Ermeni meselesine ilişkin ev ödevimizi yaptık. Protokolü 11 Ekimde Meclise getireceğiz) demeye gitmiştir. Ama 11 Ekim, pazar, yani Meclis tatil. Dayatmalarla Meclis açılmaz” diye konuştu.
U dönüşü yapıldı
Başbakan Erdoğan’ın Azerbaycan Meclisinde verdiği sözlerden “U dönüşü” yaptığını ileri süren Vural, “Sayın Başbakan Sarkisyan’ı maça getirmek için TBMM’ye dayatma yapmaktadır. Azerbaycan Meclisinde verdiği sözü yerine getirmesini bekliyoruz. Davos’ta ’one minute’dedi, yarım saat sonra özür diledi. Rasmussen konusunda da dönüş yaptı. Sayın Başbakan hiç olmazsa bir seferlik sözüne riayet etmeni ve protokolü Meclise göndermemeni bekliyoruz” dedi.
Zorla hazmettirecek
Oktay Vural, “Kürt açılımı” konusundaki tartışmalara da değinerek, Başbakan Erdoğan’ın “ev ödevlerinden” bir diğerinin “Kürt açılımı” olduğunu, bu konuda ABD’de bir takım görüşmeler yaptığının ortaya çıktığını iddia etti. Başbakan Erdoğan’ın “bu süreci hazmettire hazmettire tamamlayacağız” dediğini savunan Vural, şöyle devam etti: “9 Eylül’de İzmir’de verilen cevabı hatırlatıyorum. Hiç kimsenin gücü bunları hazmettirmeye yetmez. Sayın Başbakan senin gücün de yetmez, sen kimsin ki? Bölücülüğü kimse hazmettiremez. Hazmettirmek isteyenlere de haddini bildiririz. Sayın Başbakan Türk milletinin milli kimliğini, dilini değiştirmeyi zorla hazmettirmeye çalışmaktadır. Bu milletin bin yıllık kardeşliğini hazmedemeyen, Cumhuriyeti hazmedemeyen asıl sensin. Bunları hazmet. İnanç hortumculuğu, manevi değer hortumculuğu yapma. Bunları hazmetmediği taktirde milletimiz gereğini yapacaktır.”
Haber Kaynağı : yenicaggazetesi.com.tr












Bu konu hakkındaki yorumunuz