Esad’dan önemli mesaj: ‘Dağdaki PKK’lıları alırız’

Yarın Türkiye’yi ziyaret edecek olan Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, İstanbul’a gelmeden önce Türkiye’ye “Kürt açılımı” ile ilgili çok önemli bir mesaj gönderdi: “Silah bırakırlarsa dağdaki Suriyeli PKK’lıları alırız”

Türkiye ziyareti öncesi Türk gazetecileri kabul eden Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Ankara’nın son dönemlerde başlattığı açılım politikasının sadece Türkiye’yi değil tüm bölgeyi de olumlu yönde etkileyeceğini söyledi.

PKK’ya karşı mücadelede Suriye’nin Türkiye’nin yanında yer aldığının altını çizen Esad, Kuzey Irak’ta barınan ve sayıları 1500 olduğu öne sürülen Suriye kökenli teröristlerin silah bırakması durumunda bunları ülkesine kabul edeceğini söyledi.

Ancak Kürt açılımının zamanlaması konusunda kaygıları olduğunu vurgulayan Esad, “ülke bütünlüğünün en önemli hedef” olması gerektiğini belirtti.

Ermeni açılımı:

Ermeni açılımına da destek veren Esad, “Ermeni açılımı bizi de yakından ilgilendiriyor. Üstelik bu yalnızca Suriye’de yaşayan Ermeni azınlığı ilgilendiren bir konu olduğu için de değildir. İki ülke arasındaki ilişkiler rahatlarsa çevredeki ülkeler de rahatlar. Onun için bizim daha fazla çözümlere ve açılımlara ihtiyacımız var” dedi.

İsrail-Suriye görüşmeleri:

İsrail-Suriye dolaylı görüşmelerine de değinen Suriye lideri, Türkiye’nin arabuluculuğu olmadan İsrail ile doğrudan görüşme fikrine sıcak bakmadıklarını kaydetti.

Suriye lideri Esad yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın vereceği “Kardeşlik yolunda bir adım daha” temalı iftar davetine katılacak.

CNN TÜRK

Bu konu hakkındaki yorumunuz

  

  

  

Diğer sounçlar..

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
BİLİM VE TEKNOLOJİ
DÜNYA
DW HABER
EKONOMİ
GÜNDEM
KÖŞE YAZILARI
KÜLTÜR & SANAT
MEDYA & MAGAZİN
SAĞLIK
SPOR
YOUTUBE