Bütçemiz küçüldü, ciddi bir artış yapamazdık.
Batman’ı gezen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, “Kürt açılımını destekliyoruz ama memura gelince artışı kısıtlıyorsunuz” eleştirisiyle karşılaşınca, “Keşke imkanlarımız olsaydı da ücretlerde iyileştirme yapabilseydik. Bütçe küçülürken ciddi bir artışa gitmemiz mümkün değil” dedi.
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, memleketi Batman gezisinde Batman Girişimci İşadamları Derneği’nin düzenlediği sohbet toplantısına katıldı. AKP Batman Milletvekili Ahmet İnal, DTP Milletvekili Ayla Akat Ata, Batman Belediye Başkanı DTP’li Nejdet Atalay’ın katıldığı toplantıda Memur-Sen İl temsilcisi Cahit Çekmen’in, “Kürt açılımını destekliyoruz ama memura gelince artışı kısıtlıyorsunuz” eleştirisi üzerine Şimşek, bütçenin daraldığı bir dönemde memura ciddi bir artış yapmalarının mümkün olmadığını söyledi. Şimşek, “Keşke imkanlarımız olsaydı da ücretlerde iyileştirme yapabilseydik. Bütçenin küçüldüğü bir dönemde ciddi bir artışa gitmemiz mümkün değil. Bunun nedeni elbetteki krizdir. Kriz sonrası bir çok ülke memur maaşlarında kısıtlamaya gitti. Portekiz de bizim yaptığımızı yaptı” diye konuştu.
Dert mektuplarını aldı
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Yenipınar Köyü’nde akciğer rahatsızlığı nedeniyle yaşamını yitiren 24 yaşındaki Osman Kaya’nın taziyesine de katıldı. Şimşek köylülere, “Bu yıl hububattan memnun musunuz? Yağışlı havalarla bu yöre iyi verim aldı. İyi para kazandınız mı? Para olmadan hayat da olmaz. Çiftçinin iyi yansıması esnafa da oldu” dedi. Şimşek, köylünün sorunlarına ilişkin mektupları da aldı. Şimşek, 8 derslikli ilköğretim okulu, sağlık ocağı ve su sorununu ileten köylülere, “Okul taleplerinizi Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu’ya ileteceğim. Diğer sorunlarınızı da çözeceğiz” dedi.
Köylüden ‘Köyünü unutma’ pankartı
MALİYE Bakanı Mehmet Şimşek, doğduğu yer olan Gercüş İlçesi Arıca Köyü’nde ilginç bir pankartla karşılandı. Köylüler, köyün girişine ”Biz küçüklüğünüzü unutmadık, siz de büyüklüğünüzü unutmayın“ yazılı pankart astı. Bakan’ın kırmızı plakalı makam aracının pankartın altında durması ilginç bir görüntü oluşmasına neden oldu.
İmama Kürtçe veda etti ‘Ağacıma iyi bakın’ dedi
MEHMET Şimşek, taziye çıkışında çocuklara oyuncak ve çeşitli hediyeler verdi. Taziye evinin bahçesine çam fidanı diken Şimşek köylülere, “Diktiğim ağacıma iyi bakın. Bu ağacı sulamayı ihmal etmeyin. Her gelişimde ağacımın durumunu sizden soracağım” dedi. Batman Valisi Ahmet Turhan’ın diktiği fidana da su veren Şimşek, “Gün gelecek, diktiğimiz çam ağaçları, bu taziye evine hayat verecek” dedi. Şimşek, köy imamı Kadri Ekin ile vedalaşırken Kürtçe, “Seyda emı herin” (Hocam, biz gideceğiz)“ sözlerini kullandı.
Kaynak : Vatan












Bu konu hakkındaki yorumunuz