Kemer Coutry'nin sahibi ve 3 çocuğu sel sularına kapıldı…

Kemer Coutry’nin sahibi Esat edin ve 3 çocuğu Kaz Dağları’ndaki kampingde dün gece yarısı sele kapılarak azgın suda yaşamlarını yitirdi. Kaybolan Esat Edin, oğlu ve 2 kızının cesetlerine bu sabah ulaşıldı.

Balıkesir’in Edremit İlçesi’ne bağlı Zeytinli Beldesi yakınlarında Kaz Dağları eteklerinde derin vadi içinde bulunan ve daha çok doğa tutkunlarıyla motosikletçilerin tercih ettiği Hızır Kamping, dün gece yarısı şiddetli yağmurun ardından sel baskınına uğradı. Bayram tatilini geçirmek üzere çocukları Cem(12) , Aliye(7) ve Serra (10) ile birlikte 3 gün önce bulgalov tipi ve ağaç evlerden kurulu Hızır Kamping’te gelen işadamı Esat Edin, tepe yerine dere kenarında bir ağacın altına kurduğu çadırda kalmayı tercih etti. Esat Edin’in 14 yaşındaki oğlu Murat ise Londra’da olduğu için onlara katılamadı.

SEL GECE ÇADIRI SÜRÜKLEDİ

Dün gece başlayan şiddetli yağmurun ardından oluşan sel işadamı Esat Edin ve çocuklarını çadırlarında uyurken yakaladı. Vadinin yamaçlarından gelen sularla taşan azgın derenin suları işadamı Edin ve çocuklarının kaldığı çadırla birlikte vadide ne varsa sürükleyip götürdü.

Olayın hemen ardından Edin ve çocukları için arama ve kurtarma çalışması başlatıldı. Sabahın ilk ışıklarıyla bölgeye sevkedilen arama kurtarma ekipleri, sel sularıyla kaplı derin vadide arama çalışması başlatırken, önce işadamının kızları Aliye ve Serra’nın, ardından da 10 metre uzaklıkta da Esat Edin ve oğlu Cem’in cesedi bulundu.

Arama kurtarma çalışmalarına katılan ekipteki görevliler, işadamı Esat Edin’in çocuklarıyla tepe yerine dere kenarında bir ağacın altına çadır kurmasının felakete neden olduğunu söyledi. Yetkililer, gece gelen selde azgın suların işadamı Erdin ve çocuklarının kaldığı çadırla birlikte çevredeki inekleri de sürükleyip götürdüğünü belirtti.

Selde 3 çocuğuyla birlikte yaşamını yitiren işadamı 48 yaşındaki Esat Edin, yardımseverliği ile tanınan eşi Mehpare Edin, geçen mart ayında 40 yaşında kanserden ölmüştü.

Mart ayında eşini kaybetmişti

3 bin dönüm arazi üzerinde kurduğu Kemer Country projesi sayesinde Türkiye’yi nitelikli konut kavramıyla tanıştıran Kemer Yapı Turizm Yürütme Kurulu Başkanı Esat Edin eşi Mehpare Edin 19 Mart 2008’de vefat ettmişti. 2004 yılında kansere yakalanan Mehare Edin, 2007 yılında Amerika’da tedavi görerek Türkiye’ye dönmüştü.

3 bin dönüm arazi üzerinde kurduğu Kemer Country projesi sayesinde Türkiye’yi nitelikli konut kavramıyla tanıştıran Kemer Yapı Turizm Yürütme Kurulu Başkanı Esat Edin eşi Mehpare Edin 19 Mart 2008’de vefat etti.

2004 yılında kansere yakalanan Mehare Edin, 2007 yılında Amerika’da tedavi görerek Türkiye’ye dönmüştü.
Mehpare Edin dört çocuk annesiydi.

 DHA

Bu konu hakkındaki yorumunuz

  

  

  

Diğer sounçlar..

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
BİLİM VE TEKNOLOJİ
DÜNYA
DW HABER
EKONOMİ
GÜNDEM
KÖŞE YAZILARI
KÜLTÜR & SANAT
MEDYA & MAGAZİN
SAĞLIK
SPOR
YOUTUBE