'Ben doğru bildiğimi söylerim'

Yargıtay Başkanı’ndan Çiçek’e sert cevap

ANKARA- Başbakan Yardımcısı, Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek ile Yargıtay Başkanı Hasan Gerçeker arasındaki “atışma” sürüyor. Gerçeker’in askerlere sivil yargı yolunu açan yasaya ilişkin sözlerine sert tepki gösteren Çiçek’e dün Yargıtay Başkanı’ndan yanıt geldi. Gerçeker, şunları söyledi:

* Söylediğim sözler bir bütünlük içinde değerlendirilseydi, öyle bir anlam çıkması mümkün değil. Bu tür düzenlemeler Anayasa değişikliğiyle birlikte yapılsaydı bu tartışmalar ortaya çıkmazdı. Biz ’askeri yargı alanında bir değişiklik yapılmasın’ demiyoruz. Bütünlük içinde yapılsın. Yapılan bir yanlışlık varsa yanlışlığın devam etmemesini sağlamak açısından bu benim hem sorumluluk hem yetkim dahilinde olan bir şey. Sadece kendi düşüncelerimi ortaya koyuyorum.

* Askeri yargı sisteminde AB müktesebatına aykırı konular varsa elbette bunlar olmalı ama Anayasa değişikliği yapılarak. Demokratik bir tartışma ortamında olması gerekli. Bir kelimeyi değiştirmekle iş bitmiyor. Anayasa maddesiyle, Askeri Ceza Kanunu ile Askeri Usul Kanunu ile çelişki var mı yok mu? Bunlara bakılmalı. Çelişki ortaya çıkıyor. Bunlar bizim görevimizin içinde olan şeyler. Yarın bunlar sorun olarak karşımıza çıkacak. Ben burada doğru bildiğim şeyi söylemeyeceğim de ne söyleyeceğim? Bunun siyasallaşmayla ne alakası var? Hayatım boyunca, demokrasi mücadelesi verdim.

Kaynak : Vatan

Bu konu hakkındaki yorumunuz

  

  

  

Diğer sounçlar..

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
Filter by Categories
BİLİM VE TEKNOLOJİ
DÜNYA
DW HABER
EKONOMİ
GÜNDEM
KÖŞE YAZILARI
KÜLTÜR & SANAT
MEDYA & MAGAZİN
SAĞLIK
SPOR
YOUTUBE