Yardım çeklerini yakınlarına dağıtmış!

Arınç’tan şok suçlamalar…

AKtroller birbirine girdi..

Apple Glass üretimi için hazırlıklar başladı

Intel Core i9-10900K hız aşırtma rekoru kırdı!

iPad Pro 2020 inceleme!

  • Milli Eğitim'in tarikatlarla protokolü, buzdağının görünen kısmı mı? DW HABER 18.12.2023

İZBAN açılışını terk eden CHP’li Kocaoğlu: Tepkim ‘Erdoğan’ tezahüratına değildi

Fotoğraf: DHA

İzmir’in CHP’li belediye başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN banliyö hattı açılış törenini terk etme sebebinin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan lehine yapılan tezahüratlar olmadığını söyledi.

Cumhuriyet’ten Hakan Dirik’e konuşan Kocaoğlu, projeyi yerel yönetimin geliştirdiğini, bakanlıkla yüzde 50 ortak olmalarına karşın Selçuk’taki programı basından öğrendiklerini kaydetti.

Yine de bunu gündem yapmak istemediklerini aktaran Kocaoğlu, kürsüye çıktığında bazı gruplar tarafından yuhalandığını, “İn aşağı” ve “Konuşma” gibi seslerin yükseldiğini anlattı.

‘Tezahürata tepki göstermedim, kişiliğimle bağdaşmaz’

Başbakan dahil hiçbir AKP’li yöneticinin bu grupları susturmaya ‘yeltenmediğini’ vurgulayan Kocaoğlu, “Diğer taraftan da sayın cumhurbaşkanına tezahürat yapıldı. Ben bu tezahürata tepki göstermedim, göstermem de. Bu, benim kişiliğimle bağdaşmaz. Ama sayın başbakan, sanki orada yokmuş ve bana yapılan o sataşmaları duymamış gibi, benim tepkimi sayın cumhurbaşkanına yapılan tezahürata bağladı ki, bunu şiddetle reddediyorum. Sayın başbakana yakıştıramadım” dedi.

‘Program bugün elimize geldi’

“Bugüne kadar birlikte çalışmamıza, birlikte planlamamıza rağmen, bu programda bize ortak çalışma zemini yaratılmadı. Daha sonra TCDD Genel Müdürü beni arayarak programın henüz belli olmadığını söyledi” diyerek sözlerine devam eden belediye başkanı, İzmir Valiliği’nden gelen programın bugün ellerine ulaştığını belirtti.

‘Amaçlarının ne olduğunu bilmiyorum’

Yıldırım’ı havaalanında karşıladığını ve Selçuk’taki programa geçtiklerini ifade eden Kocaoğlu, “Uzun süredir İzmir’le bir siyasi gerginlik yaşanmasına rağmen ben sayın cumhurbaşkanı, sayın başbakan ya da bakanları karşılıyorum. Kenti ilgilendiren törenlere de katılıyorum. Buradaki amaçlarının ne olduğunu bilmiyorum” diye konuştu.

‘Nihat Ergün’e protesto olunca herkesi susturdum’

Duruşu ve davranışıyla böyle bir tavrı hak etmediğine inandığını söyleyen Kocaoğlu, sözlerini şöyle bitirdi: “Orada her seferinde taraftarlarını getirenlerin, bir belediye başkanının yuhalanmayacağını kalkıp söylemeleri gerekirdi. Bunu hiçbir AKP’li siyasetçiden görmedim. Tören sırasında bağırıp çağıranları kimse susturmaya çalışmadı bile. Bunu da çok yadırgadım. Herkes geçtiğimiz yıllarda İzmir Enternasyonal Fuarı açılışında, Açıkhava Tiyatrosu’nda yaşananları hatırlayacaktır. O zamanın Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün’e protesto olunca, ben kürsüye fırlayıp herkesi susturmuş ve sayın bakandan özür dilemiştim. Ondan sonra bir daha böyle bir olay yaşanmaması için elimden gelen azami gayreti gösterdim ve böyle bir olayı bir daha yaşatmadım. Devlet adamlığı, siyasetçilik budur; konuğuna, ortağına, devlet büyüğüne nasıl davranılacağını göstermektir.”

Ne olmuştu?

Fotoğraf: DHA

Akşam saatlerinde Başbakan Binali Yıldırım’ın da katıldığı törende, kürsüye çıkan Kocaoğlu konuşmasına başladıktan kısa bir süre sonra alandan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan lehine sloganlar yükselmeye başladı.

Bunun üzerine kitleye “Dinlerseniz sözümü kısa kesip ineceğim” diye seslenen ve hayli sinirlendiği görülen CHP’li belediye başkanı şunları söyledi: “Bu projenin fikir babası da, uygulayıcısı da… Sayın başbakanımız burada, o zaman ulaştırma bakanıydı. Bu projenin anası da, babası da İzmir büyükşehir belediyesidir, Aziz Kocaoğlu’dur. Bunu böyle bilin ve sayın başbakana sorun. Ayıptır, ayıptır. Bu yaptığınız kırkı geçti. Ayıptır. Ben Türkiye Cumhuriyeti’nin vatandaşıyım. Sizlerin oylarıyla, yüzde 56 oy almış belediye başkanınızım.  Siz nezaket kuralları içerisinde beni dinlemek zorundasınız. Bu proje sayın başbakanımız kadar benim projemdir. Bunun böyle bilinmesi, buna göre davranılması ve adam gibi durulması gerekmektedir. Adam gibi durmaya çağırıyorum. Adam olmaya çağırıyorum.” 

Konuşmasını bu ifadelerle noktalayıp kürsüden inen Kocaoğlu töreni terk etti.

‘Aziz başkanın şekeri çıktı’

Başbakan Yıldırım ise, Kocaoğlu’nun ‘Erdoğan sevgisine tahammül edemediğini’ savundu.

Yıldırım şöyle konuştu: “Selçuk’a bugün müjdeyle geldik. Hizmetle geldik. Sevgili Selçuklular, Başkan niye sinirlendi? Anladınız mı. Demek ki Recep Tayyip Erdoğan sevgisine hala tahammül edemeyenler var, biliyorsunuz Aziz başkanın şekeri var. Sinirden bir şeker çıktı, vitesler attı. Ama öfke onun olsun, sevgi bizim olsun. Hoşgörü İzmir’in olsun.”

Kaynak : http://www.diken.com.tr/


 

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=DraQw1_Bc6w[/youtube]

[youtube]https://www.youtube.com/watch?v=PzlcyReGt6I[/youtube]

Yorumlara Kapalı.

SİTE İÇİ ARAMA

Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors

SON EKLENENLER

Soylu’nun sözlerine sert tepki